lauantai 16. marraskuuta 2013

Parhaat rosmariini-lohkoperunat chilitwistillä

Lohkoperunoita on tosi helppo valmistaa kotona. Aikaakaan ei kulu juuri enempää kuin kaupan pakasteperunoiden paistamiseen ja kotona tehdyt maistuvat vaan niin paljon paremmalta.

potatowedges

ROSMARIINI-LOHKOPERUNAT viidelle

n. 1,2 kg perunoita
2-3 rkl oliiviöljyä
pippuria myllystä
1 tl chilijauhetta
1 rkl kuivattua rosmariinia
suolaa maun mukaan

Osta reilu kilo kauniita jauhoisia perunoita. Pese hyvin ja leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi.

Lorauta pakastepussiin pari ruokalusikallista oliivi- tai rypsiöljyä. Rouhi öljyn päälle pippuria myllystä ja lisää noin 1 tl chilijauhetta. Laita perunalohkot pussiin ja sulje pussin suu. Kääntele ja pyörittele, kunnes perunat ovat kauttaaltaan öljyn peitossa.

potatowedges

Kaada perunat uunipellille, mausta rosmariinilla ja suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Voit myös maustaa puolet perunoista reilummin chilillä tai muulla lempimausteellasi ja puolet rosmariinilla, kuten tuossa alla.

potatowedges

Tarjoile lisäkkeenä tai sellaisenaan aiolin tai muun hyvän dippikastikkeen kera vaikka illanistujaisissa. Tässä kanasalaatti on saanut lohkoperunoita seurakseen. Salaatin ohje löytyy TÄSTÄ.

Tabbouli

2 kommenttia:

  1. Bongattu loistokas pikkuvinkki uuniperunoiden / juuresten / kasvisten öljyämiseen ja maustamiseen, KIITOS! Miksen ole tuota älynnyt aikaisemmin.. Kipossa on ärsyttävää sekotella, ei tule tasaisesti ja yksilöt hyppivät yli laidan. Pinnalle kaadellessa öljy ja mausteet ei tule tasaisesti.
    Muutenkin oli mukava löytää tänne blogiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei -V-

      Voi miten kiva kuulla, että olet löytänyt käyttökelpoisen vinkin täältä. Ilahduttaa myös kovasti, että viitsit kommentoida. Kiitos!

      Tervetuloa uudelleenkin Bad Maman köökkiin :)

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen