torstai 13. maaliskuuta 2014

Gluteeniton lihapullataikina

Mihin tarvitaan gluteenitonta lihapullataikinaa? Jos gluteenia pitää välttää, miksi ei voi vain tehdä lihapullia pelkästä jauhelihasta? Voi toki, mutta halusin kuitenkin kokeilla. Kätevä emäntä saa nimittäin jauhelihaa jatkamalla lihapullapellillisen riittämään edes yhdelle aterialle, niin ettei kenellekään jää nälkä :)

food

Nyt tulee taatusti Bad Mama's kitchenin lyhyen historian pisin ruokalajin nimi:

GLUTEENITTOMASTA LIHAPULLATAIKINASTA VALMISTETUT SUUREHKOT KREIKKALAISTYYPPISET LIHAPULLAT 20 kpl

800 g hyvää jauhelihaa
1 dl mantelijauhetta
2 tl psylliumia
1,5 dl vettä
1 rkl sipulijauhetta
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
100 g fetajuustoa

Sekoita mantelijauhe, psyllium ja mausteet veteen. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Lisää kananmuna ja sekoita. Vaivaa jauheliha ja muut ainekset taikinaksi. Murustele feta taikinan joukkoon.

food

Jaa taikina 20 osaan ja pyörittele kostutetuin käsin pullat uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

food

Lihapullat pysyvät hyvin kasassa. Mantelijauhe antaa niihin kivan täyteläisen säväyksen. Fetajuusto saa pullat näyttämään hieman epämääräisiltä, mutta maku on ihan mainio.

Tarjoile lihapullat esimerkiksi tämän salaatin kanssa.

food

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Heippa Tarja,
      Kyllä crossfit-tulokset paranevat näillä lihapullilla :) Vaikka sun tulokset ovat jo nytkin huippuluokkaa. Keep up the good work!

      Poista
  2. Kuulostavat mehukkailta ja hyviltä!

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen