sunnuntai 10. elokuuta 2014

Vesimelonigrilli - pallogrilli parhaimmillaan

We heart it! Sieltä se löytyi, nimittäin kesän kuumin grillivinkki. Cute Noisy Girl täytti vuosia ja sukulaissynttäreiden silmäniloksi ja puheenaiheeksi rakennettiin aito pallogrilli kesän tuoreista aineksista. Ei pelkoa karsinogeeneista tai tyydyttyneestä rasvasta, nyt nautitaan flavonoideista ja herkullisen värikkäistä marjoista.

20140809_114914

VESIMELONIGRILLI

Ainekset:
1 pyöreä vesimeloni
grillitikkuja
3 tukevaa varsisellerin vartta
marjoja ja/tai hedelmiä
omenapora
melonirauta


Aivan walk in a park ei ollut tämä seikkailu grillinrakennuksen parissa. Seurasimme tarkkaan kuvasarjaa, joka löytyy TÄÄLTÄ. Kauhun hetket olivat pian käsillä, kun grillin kolmannen jalan paikka oli lähes valmis ja kuului POKS. Meloni halkesi. No, hetken tuumaustauon jälkeen todettiin, ettei peli ole vielä menetetty vaan jo kaiverretut reiät peiteltiin ja tehtiin uudet reiät. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen on siis parempi halkaista meloni halutusta kohdasta ennen kuin alat kaivertaa jalkojen paikkoja. Jätä grillin alaosa suuremmaksi kuin kansi.

20140809_102520

Kaiverra meloniraudalla palloja. Kaavi melonin molemmat puoliskot tyhjiksi. Voit valmistaa ylimääräisestä hedelmälihasta vaikka smoothien.

20140809_110152

Yllä olevasta kuvasta näkyy, miten sellerinvarret asettuvat grillin jaloiksi. Työnnä grillitikut tasaisin välein melonin kuoren läpi. Jätä jokin tikuista kiinnittämättä, jotta saat lisättyä "hiilet" grilliin.

20140809_110844

Käytimme grillihiilinä tummia kirsikoita, mutta muutkin tummat marjat käyvät. Hauska vaihtoehto voisi olla myös kulhollinen lakuja. Asenna kaikki tikut paikoilleen ja katkaise ylimääräiset pätkät pihdeillä.

20140809_111657

Asenna seuraavaksi grillin kansi. Tue se parhaasi mukaan grillitikuilla paikoilleen. Tee kanteen pari pientä viiltoa ja ujuta pätkä vesimelonin kuorta grillin kahvaksi.

20140809_172946

Valmista vielä grillivartaat. Me käytimme mansikoita, vadelmia, pensasmustikoita ja vesimelonipalloja. Hyviä vartaita saat katkaisemalla grillitikkuja puoliksi.Tämä oli hauska projekti ja pienistä haasteista huolimatta ei niin vaikea kuin miltä lopputulos näyttää. Kannattaa kokeilla!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Juttua riitti juhlissa tästä grillistä enemmän kuin meidän Weberistä ikinä :)

   Poista
 2. Wow! Ser supergott ut och bör testas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack! Det var också superroligt att bygga grillen tillsammans med dottern.

   Poista
 3. Hauska idea ja tosi herkullisen näköistä!! Mulla ei muuten lataa noita kaikkia kuvia, kokeilin ihan toisella selaimellakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja! Kiitos! Idea on toki lainattu, mutta toteuttaminen oli tosi hauskaa ja olimme tyttären kanssa vähän ylpeitäkin aikaansaannoksesta.

   Harmi etteivät kaikki kuvat näy. Käytän Flickriä kuvien lataamiseen blogiin. Täytyypä tutkia, jos siellä on jokin uusi versio. Palveluntarjoaja tahtoo muuttaa aika tiuhaan toimintoja, eikä aina parempaan suuntaan... Kiitos tiedosta joka tapauksessa.

   Poista
 4. Ihan huikea idis! Elokuussa juhlitaan esikoista ja tälläinen olisikin kiva juttu! :)

  VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen