sunnuntai 24. marraskuuta 2013

YONEX FIJET 2013 ja maapähkinävoi-banaanit

Pitkä viikonloppu Otahallissa ja sulkapallon junioriturnaus YONEX Finnish International Junior Elite Tournament 2013 on saatu kunnialla päätökseen. Turnaukseen osallistui noin 200 alle 17-vuotiasta pelaajaa eri maista. Kovia pelureita oli matkannut Suomeen kymmenestä maasta. Samassa hallissa pelattiin myös alle 19-vuotiaiden FIJC-turnaus kahdeksasta eri maasta saapuneen 100 pelaajan voimin. Pelejä kertyi viikonlopulle jopa yli 700.

FIJC_2013

FIJC_2013

Mitaleitakin tuotiin kotiin :)

Turnauseväisiin on aina kiva keksiä jotakin vaihtelua. Tämän turnauksen uutuus oli maapähkinävoi-banaanit. Simppeliä ja herkullista.

pbbanana

MAAPÄHKINÄVOI-BANAANIT

1 banaani
maapähkinävoita
cocktailtikkuja

Viipaloi banaanit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lisää jokaisen banaanisiivun päälle nokare (noin 10 g) maapähkinävoita. Pistä cocktailtikku herkkupaloihin ja laita ne kannelliseen rasiaan. Nämä sopivat tosi hyvin antamaan nopeaa energiaa, jota tarvitaan pitkän turnauksen kuluessa. Voin kyllä vakuuttaa, että maistuivat myös katsomon puolella :)

1 tikku sisältää noin:

65 kcal
4,5 g rasvaa
3 g hiilihydraattia
3 g proteiinia

Jos käytät esim Meridianin luomumaapähkinävoita, jossa on merisuolaa, suolavarastokin täydentyy hieman mikä on kovan rasituksen aikana ja jälkeen tarpeellista.

Mitä muuta sitten meidän juniorit söivät turnauksen aikana? Omenaa, kurkkua, porkkanoita, Turnausevästä OHJE TÄSTÄ, täytettyjä sämpylöitä ja lisäksi lämpimän aterian Otahallin kahviossa. Energiankulutus on melkoinen turnausten aikana ja onnistunut tankkaus auttaa jaksamaan läpi kellon ympäri kestävien turnauspäivien. Melkoisen päivätyön tekevät nuo juniorit, jotka vielä itse purkavat ja pakkaavat laukkunsa ja hoitavat kehonhuollon kisapäivän päätteeksi. Unta ei sitten tarvitsekaan pahemmin houkutella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen