![Pikkujoulu2013](http://farm3.staticflickr.com/2874/11137008963_a2d6086113_c.jpg)
ENTRECÔTE JA UUNIPERUNOITA viidelle
noin 1,2 kg naudan entrecôtea (takuumureaa ja ilman marinadia!)
suolaa
pippuria myllystä
1 suuri Rosamunda-peruna/ruokailija
alumiinifoliota
1 prk Arla creme fraiche naturel
1 prk Arla creme fraiche chili-paprika
4 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl tuoretta oreganoa
Ota liha jääkaapista lämpenemään ainakin tuntia ennen paistamista. Leikkaa entrecôte-pala muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi (tai pyydä lihamestaria leikkaamaan valmiiksi). Rouhi viipaleiden päälle pippuria myllystä.
Pese perunat ja kääräise ne folioon. Paista 200-asteisessa uunissa reilu tunti.
Valmista kastike perunoille sekoittamalla toisiinsa creme fraichet, pilkotut tomaatit ja oregano. Valmista lisäkkeeksi raikas salaatti. Avaa myös punaviinipullo haukkaamaan hieman happea ennen tarjoilua.
Kuumenna parila- tai muu paistinpannu savuavan kuumaksi ja paista pihvit kunkin syöjän makuun sopivaksi. Lisää suola paistamisen jälkeen. Leikkaa uuniperunaan ristiviilto ja purista sitä niin että saat kastikkeelle sopivan kolon perunan keskelle.
![20131130_175830](http://farm8.staticflickr.com/7314/11136342916_0fab836130_c.jpg)
Tee valmiit annokset jokaiselle juhlijalle. Tarjoile tuhdin punaviinin kera.
![Goulée](http://farm8.staticflickr.com/7338/11137137703_459aa76a89_c.jpg)
Viini pärjäsi mainiosti mausteiselle kastikkeelle ja maistui yhteen sanaan kiteyttäen: arvokkaalle! Hyvää joulunodotusta teille kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen