sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Arkiruokaa - makaronilaatikko

Arki koittaa jälleen huomenna ja monessa perheessä mietitään, mitä tänään syötäisiin. Meidän jälkikasvu rakastaa makaronilaatikkoa. Mikäpä siinä - olen tehnyt siitä tosi helpon version, joka valmistuu vähällä vaivalla. Tässä siis tulee Bad Maman helppo ja maistuva makaronilaatikko-ohje. Aineksia ei juuri tarvitse mittailla, sillä resepti on mitoitettu täysille pakkauksille maitoa, jauhelihaa ja makaronia.

makaroniltk

MAKARONILAATIKKO 10 annosta

pussillinen (400 g) mararonia (kaura tai täysjyvä)
1 litra (kulutus)maitoa
3 kananmunaa
400 g (paisti)jauhelihaa
1 - 2 rkl sipulijauhetta
suolaa
pippuria myllystä

makaroniltk

Ota jauheliha lämpenemään jääkaapista. Riko munat suoraan uunivuokaan. Vatkaa ne kevyesti rikki, lisää maito ja suola. Sekoita. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Voit halutessasi (tai kiireessä) jättää ne aavistuksen raa'aksi, koska ne kypsyvät kyllä uunissa.

Voit valita ruokaan maidon ja jauhelihan laadun makusi mukaan. Itse pidän yhdistelmästä vähärasvainen paistijauheliha ja rasvaisempi punainen maito.

makaroniltk

Paljon makua saat, jos maltat paistaa jauhelihaan kunnon paistopinnan. Kuumenna valurautapannu savuavan kuumaksi ennen kuin laitat lihan pannulle. Malta odottaa hyvän aikaa ennen kuin käännät jauhelihaa. Oleellista on myös ottaa jauheliha lämpenemään hyvissä ajoin, ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Mausta jauheliha paistamisen jälkeen sipulijauheella, pippurilla ja suolalla. Lisään joskun myös currya tai chilijauhetta, mutta nuo perusmausteetkin riittävät.

Turhan tiskin välttämiseksi tapaan tehdä ruoan suoraan paistovuokaan. Ensin valmistan muna-maidon, lisään siihen keitetyt makaronit ja viimeiseksi paistetun jauhelihan. Sitten vain 200-asteiseen uuniin paistumaan noin 50 minuutiksi. Paistamisen loppuvaiheessa voit laittaa vuoan päälle folion. Laatikon valmistumista odotellessa ehtii raastaa porkkanat ja valmistaa salaatin. Ketsuppia ei sitten sovi unohtaa pöydästä. Hyvää ruokahalua - smaklig måltid!




5 kommenttia:

  1. Samma mat blir det hos oss i morgon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej! Vad roligt, fast vår makaronilåda har redan blivit uppäten :) Som bäst finns det en hemlispirog i ugnen. Om den ska jag berätta mera lite senare. Tack för att du besökte Bad Mama's kitchen!

      Poista
  2. Luin tän postauksen nälissäni lentokentällä eilen ja alkoi tehdä ihan kauheesti mieli makaronilaatikkoa! Noh, nyt se on tuolla uunissa ja pian valmis :) kiitos siis ohjeesta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Airi! Toivottavasti saat kivaa ruokaseuraa, kun nämä mun ohjeet tahtoo olla suurperheelle sopivia. Makaronilaatikkoa voi kyllä pakastaakin. Meillä on pakastimessa yhden hengen annoksia, joissa päällä lukee Bad Food, suomeksi Sulkisruokaa - Bädismat på svenska. Mitenkäs se menis tanskaksi :) ??

      Poista
    2. Vähän vähentelin määristä niin ei tullut ihan niin paljon, vaikka mä taidan kyllä syödä ihan yksinkin vähän kuin suurperhe näillä treenimäärillä.. :D Mutta hyvää tuli! Ens kerralla sitten ehkä teen vielä enemmän ja pakastankin. Bad mad se vois varmaan sitten täällä päin olla :)

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen