torstai 15. toukokuuta 2014

Gluteeniton ja jauhoton pizza - kesäkurPITSA

Sain työkaverilta mitä mainioimman jauhottoman pizzapohjan ohjeen. Moni kärsii vatsavaivoista pizzansyönnin jälkeen, eikä syyllinen löydy aina rasvaisista täytteistä ja kyytipoikana nautitusta olusesta, vaan pohjan vehnäjauhoista. Karppaajat kiittävät taatusti tämän ohjeen keksijää, mutta meidän kaikkiruokaistenkin kannattaa testata kesäkurpitsapohjaista pizzaa. Se on nimittäin äärettömän herkullista!

Zucchinipizza

JAUHOTON PIZZAPOHJA pellillinen

1 iso tai kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa, noin 600 g
2 kananmunaa
4,5 - 5 dl mietoa juustoraastetta (käytin Pohjanpoika-kermajuustoa)
1 rkl oliiviöljyä
muutama rouhaisu mustapippuria
ripaus suolaa maun mukaan

Lisukkeeksi valkosipulia.
Murskaa pari isoa valkosipulin kynttä pieneen kulhoon. Lisää oliiviöljyä siten, että murska peittyy. Suolaa maun mukaan ja anna muhia pizzan valmistumisen ajan.

Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Purista hieman nestettä irti raasteesta. Sekoita kaikki pizzapohjan ainekset. Alkuperäisessä ohjeessa ei mielestäni ollut mausteita, mutta itse lisäsin hieman pippuria, suolaa ja oliiviöljyä. Levitä "taikina" leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 12 minuuttia.

Zucchinipizza

Zucchinipizza

Pilko pohjan kypsyessä täyteainekset. Lisää ne sitten pohjan päälle ja paista pizzaa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes juusto saa hieman väriä.

Zucchinipizza

Täytteeksi käy ihan mikä vain, vain mielikuvitus on rajana. Meidän jääkaapista löytyi eilen vanhaksi mennyttä kinkkua (mitään ei heitetä pois), kevytmetwurstia, ananasta, Aura-juustoa (nam!), kirsikkatomaatteja ja muutama siivu prosciutto di parmaa. Sinne vain iloiseksi sekamelskaksi pizzapohjan päälle. Hieman yrttejä ja juustoraastetta päälle ja uuniin.

Zucchinipizza

Höyryävän pizzan päälle voi kukin valutella maistuvan öljyistä valkosipulia, jos tykkää. En olisi uskonut, että näin herkullisen ja aidosti pizzamaisen pizzapohjan voi saada aikaiseksi ilman jauhoja. Harmi, etten tiedä ohjeen alkuperäistä tekijää, mutta lähteköön kiitokset hänen suuntaansa näin blogiterveisin!

6 kommenttia:

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla....kiitos reseptistä :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrothan sitten, mitä täytteitä laitoit. Mukavaa torstaita!

      Poista
    2. Testasin tätä tänään. Oli hyvän makuista :) Pelkäsin, mitä Atte sanoo, kun se inhoo kesäkurpitsaa. Tykkäsi hänkin :) Olisi kannattanut lukea ohje loppuun asti ja puristaa vähän nestettä kurpitsoista pois, niin olisi varmaan ollut jämäkämpi pohja. Oliiviöljykin jäi vahingossa pois, mitenköhän se olisi vaikuttanut lopputulokseen. Tulee tehtyä toisenkin kerran :) Niin ja täytteenä oli jauhelihaa, sipulia ja tomaattia.

      Poista
  2. Kerron tän mun ruokavammaselle kaverille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jakoon vaan! Kiitti Ulla!

      Nähdäänkö viikonloppuna Campossa?

      Poista
  3. Jännä tämäkin erilainen pizzapohja:)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen