sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Koskenlaskijan kasvissosekeitto

Kasvikset ja Koskenlaskija Voimakas -sulatejuusto ovat täydellinen makupari. Kirjoittelin jo aiemmin kesäkurpitsakeiton ohjeen ja ajattelin nyt jakaa kanssanne tämän porkkanaa, bataattia ja chiliä sisältävän ohjeen. Käytän useimmiten sosekeittojen pohjana vettä ja paahdan kasvikset. Haluan vältellä turhia lisäaineita, joita liemivalmisteissa on. Paahtaminen voimistaa kasvisten makua luonnollisella tavalla.

Kasvissosekeitto

KOSKENLASKIJAN KASVISSOSEKEITTO 8 annosta

1,5 litraa vettä
1 keskikokoinen bataatti
4 porkkanaa
1 sipuli
n. 5 cm pala punaista chiliä
3-4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
6 perunaa (noin 8 dl palasina)
suolaa, pippuria, viinietikkaa, sokeria
1 pkt Koskenlaskija Voimakas -sulatejuustoa

Pilko kasvikset ja lado ne uunipellille.

Kasvissosekeitto

Pirskottele pari ruokalusikallista oliiviöljyä kasvispalojen päälle. Paahda kasviksia grillivastuksen alla, kunnes ne saavat hieman väriä. Käännä valkosipulin kynnet välillä, jotta ne eivät pala.

Kasvissosekeitto

Kiehauta vesi ja lisää paahdetut kasvikset kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia, lisää paloitellut perunat ja keitä kunnes ne ovat kypsiä, noin 10 minuuttia.

Kasvissosekeitto

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää mustapippuria myllystä ja pari teelusikallista suolaa. Lisää n. 1 tl sokeria ja valkoviinietikkaa. Näin saat tasapainotettua keiton maun. Sokeri korostaa kasvisten makua. Hapokkuutta ei ole juurikaan keiton raaka-aineissa, joten sitä on hyvä lisätä viinietikan muodossa. Lisää kuutioitu Koskenlaskija. Anna juuston sulaa melkein kokonaan. Pienet juustosattumat sopivat tähän keittoon hyvin. Keitossa on ihana chilin hehku ja se on aurinkoisen keltaista. Paahdettu ruisleipä sopii keiton kaveriksi. Kannattaa tehdä iso annos, sillä keitto vain paranee kun sen lämmittää uudelleen.

Kasvissosekeitto


6 kommenttia:

  1. Löysin tämän reseptin googlen kautta ja laitoin samantien padan porisemaan. Ihan mielettömän hyvää!!
    Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anonyymi :) Kiitos paljon kehuista, kiva että tykkäsit. Tervetuloa vierailemaan Bad Mama's kitchenissä uudelleenkin. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  2. Tämä oli kyllä ihan mielettömän hyvä keitto. Parasta tää oli parin päivän kuluttua, kun syötiin viimeisiä annoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos paljon :) Keitot paranevat yleensä aina tekeydyttyään pari päivää. Ja tätä keittoa onkin hyvä keitellä iso kattilallinen, sitä kun syö ihan mielellään useamman päivän peräkkäin. Jos olet Facebookissa, käy tykkäämässä Bad Mama's Kitchenistä. Voit jakaa ohjeen ystävillesikin halutessasi.

      Poista
  3. Kyllä oli tosi hyvää keittoa, tätä syö 3v. poikakin kippo kaupalla vaikka ei kasviksista tykkää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Onpa mukava kuulla. Meillä tämä keitto maistuu myös aina yhtä hyvin. Suosikkiruoka! Siis yksi niistä;)

      Oikein hauskaa Vappua!

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen