lauantai 1. elokuuta 2015

Elokuun ruokahaasteen aihe

Bad Mama's Kitchenin juhlavat valkosuklaakirsikat (KLIKKAA TÄSTÄ) nappasivat makean voiton Kärähtäneet-blogin järjestämässä heinäkuun ruokahaasteessa. Kiitos kaikille äänestäjille ja kanssakilpailijoille! Voiton kunniaksi saan järjestää elokuun ruokahaasteen, joka on siis avoin kaikille bloggaajille.


Elokuun ruokahaasteen aiheena ja teemana on loppukesän sesongin tuoreet ja PUNAISET raaka-aineet. Valinnanvaraa on runsaasti. Mehukkaat vadelmat ja punaherukat ovat juuri kypsymässä, nektariinit ovat parhaimmillaan. Mansikkakausi jatkuu viileän kesän ansiosta edelleenkin. Ravustuskausi on vastikään alkanut. Punaposkiset tomaatit odottavat poimijaansa. Kotimaisista juureksista porkkanat ja punajuuret ovat pian valmiita nostettavaksi. Kaikki punaisen sävyt ovat sallittuja, anna vain mielikuvituksesi lentää!

Suolaista, makeaa, syötävää, juotavaa vai kokonainen ateria kauniine kattauksineen, jossa on se jokin punainen lanka? Keittiö on sinun! Minä jään innolla odottamaan herkullisia kokkauksia ja kauniita kuvia.

Tämän kesän uutuusherkku Bad Mama's Kitchenissä - jättimäinen Angus Aberdeen -naudan Tomahawk-kyljys, joka sekin on punainen, onhan? Ja grillin hiilloskin hehkuu punaisena.


Ruokahaastekilpailun säännöt

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt, blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi. Osallistua voi vain yhdellä ruualla per blogi. Jos haasteruuan resepti ei ole itse keksitty, mainitsethan ohjeen alkuperän ja lähteen.

Haasteeseen ilmoittautuminen tapahtuu 1.8.- 24.8. välisenä aikana. Huomioi, että myös haastepostauksen tulee olla julkaistu tuolla jaksolla. Haastepostauksen osoite (URL) ilmoitetaan kommenttina tähän postaukseen.

Haasteeseen osallistuessaan bloggaaja antaa luvan myös lähetetyn linkin takaa löytyvien kuvien käyttöön ja niiden koon muuttamiseen haasteruokien yhteenvedossa.

Haasteeseen määräajassa ilmoitettujen reseptien ja blogien yhteenveto julkaistaan 25.8.2015, jolloin alkaa myös äänestys. Kisan järjestäjänä jäävään itseni siten, etten osallistu kilpailuun enkä äänestykseen. Äänestysaika on 25.-30.8.2015. Voittaja julkistetaan 31.8.2015 ja hän järjestää syyskuun 2015 haastekisan. Voittajan tulee julkaista uusi haaste blogissaan 3.9.2015 mennessä. Jos haastetta ei tuohon päivään mennessä kuulu, kilpailussa toiseksi tullut saa kunnian ja vastuun haasteen järjestämisestä.

Ehtivätköhän kotipuutarhojen punaiset omenat valmistua elokuun aikana? Tässä kuva viimevuotisesta kaneliomenahillosta. Nam!


Ihanaa elokuuta ja mukavia hetkiä reseptien äärellä. Tulkaahan kaikki mukaan haasteeseen!

10 kommenttia:

 1. Onnea voiton johdosta:) Voisin osallistua tällä todellakin punaisella matbuha-soossilla
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2015/08/matbuha-mita-herkullisin-keitetty.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael!

   Tervetuloa mukaan elokuun ruokahaasteeseen! Ihana ohje. Onneksi täällä Suomessakin on juuri tähän aikaan vuodesta saatavana hyviä tomaatteja. Oma tomaattiviljelykseni näyttää tosin surkealta. Hankin alkukesällä kaksi tainta, joista toinen katkesi heti kättelyssä. Toinen on kasvanut pitkänhuiskeaksi, mutta siinä on vain yksi tomaatti. Kaupat ja torit pelastavat kuitenkin tilanteen :)

   Poista
 2. Pilkettä osallistuu viljattomalla mamman marjapiirakalla. :)

  http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2015/08/luolamamman-marjapiirakka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana paleopiiras. Kardemumma sopii tosi hyvin melkeinpä piirakkaan kuin piirakkaan. Tervetuloa mukaan ja onnea kisaan!

   Poista
 3. sauvajyvänen osallistuu pitkstä aikaa ruokahaaseeseen. Osallistun kirsikkahyytelöllä, Edellisen kuukauden haasteeseen en ehtinyt, sillä täällä alkoi kirsikka-aika vasta selvästi elokuun puolella. Kirsikkahyytelöpostaus on sellainen hyvän mielen postaus monestakin syystä. Hyytelö on kauniin punaista, ihanan makuista, siinä on hyvä koostumus, ja ennen kaikkea hyvä mieli siitä, että sain tehtyä hävikistä täydellistä herkkua.

  Postaus löytyy tuolta http://sauvajyvanen.blogspot.fi/2015/08/kirsikkahyytelo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan Sauvajyvänen! Todella kauniin väristä kirsikkahyytelöä oletkin valmistanut. Onnea kisaan!

   Poista
 4. Ripaus tryffeliä tulee mukaan Ankkaa ja vadelmaa -annoksella. https://ripaustryffelia.wordpress.com/2015/08/19/ankkaa-ja-vadelmia-kaskiksen-innoittamana/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja! Wau, mitkä kuvat! Todellakin elokuun punaiseen teemaan sopivat. Kiva saada kisaan mukaan myös protskua. Ankka ja vadelma kuulostaa hyvältä makuparilta. Onnea kisaan!

   Poista
 5. Vieläkö ehtii?! Osallistun ketsupilla http://www.prinsessakeittio.fi/2015/08/karviaisketsuppi.html.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Veera!
   Hyvin ehtii vielä mukaan. Nami, nyt harmittaa että meidän punaiset karviaiset on jo popsittu. Täytyypä muistaa ohjeesi ensi kesänä :) Onnea kisaan!

   Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen