perjantai 11. lokakuuta 2013

Kvinoatäytteiset paprikat ja Lihaton Lokakuu

Kvinoa, quinoa tai kinua suomalaisittain on minulle uusi tuttavuus. Se on ravintoarvoltaan mielenkiintoinen, joten päätin kokeilla. Tavoitteena oli kehittää kvinoasta kasvisvoittoinen resepti. Marketissa oli hyvännäköisiä punaisia paprikoita ja siitä se ajatus sitten lähti. Makua mietoon kvinoaan sain rapeaksi paistetusta pekonista ja valkosipulista. Kasvisversiossa pekoni vaihdetaan aurinkokuivattuun tomaattiin.

kvinoapaprikat

KVINOATÄYTTEISET PAPRIKAT viidelle

5 suurta punaista paprikaa
3 dl kvinoaa
170 g pekonia tai vegeversioon 1 dl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
1 punasipuli (tai keltasipuli)
3 valkosipulin kynttä
3 tomaattia
pieni nippu ruohosipulia
suolaa
pippuria
2 rkl oliiviöljyä
150 g emmental-juustoa raasteena

kvinoapaprikat

Laita puolitetut paprikat uunipellille ja valele tilkka oliiviöljyä jokaiseen. Laita paprikat grillivastuksen alle ja anna paahtua hetken aikaa. Reunat saavat hieman ruskistua. Näin saat paprikoihin enemmän makua.

kvinoapaprikat

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Paprikoiden paahtuessa paista pekoni. Laita pekoni kylmälle pannulle ja anna lämmetä pikkuhiljaa. Näin pekonista tulee rapeaa. Siirrä rapeat pekoniviipaleet talouspaperin päälle odottamaan.

kvinoapaprikat

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannulla ja siirrä odottamaan. Pilko tomaatit, ruohosipuli ja pekoni.

kvinoapaprikat

Sekoita keitetty kvinoa ja muut täyteainekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista ja mausta, kunnes olet tyytyväinen täytteen makuun. Ruohosipulin voi halutessaan vaihtaa muuhun yrttiin, tuoreeseen tai kuivattuun. Raasta juusto. Täytä paprikat ja ripottele jokaisen päälle juustoraastetta.

kvinoapaprikat

Docventuresin Tunna Milonoff ja Riku Rantala ovat haastaneet suomalaiset pidättäytymään lihan syönnistä tai ainakin merkittävästi vähentämään lihatuotteiden käyttöä lokakuun ajaksi Lihaton Lokakuu -kampanjallaan. Bad Mama's Kitchen osallistuu tarjoamalla kattauksen uusia ja jo julkaistuja kasvisruokareseptejä. Tämän kvinoapaprikoiden ohjeen muutat helposti kokonaan lihattomaksi vaihtamalla pekonin aurinkokuivattuihin tomaatteihin. Toimii!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen