tiistai 29. lokakuuta 2013

Aikuisten soppaa - chorizokeitto

Etsiskelin kuumeisesti kaikenlaista. Ensin kotona hukkateillä olevaa reseptiä, sitten kaupassa savoijinkaalia ja chorizo-tuoremakkaraa. Tuloksetta. Mausteista keittoa kun teki mieli, oli sävellettävä uusi resepti siitä, mitä marketin valikoima tarjosi. Syntyi mausteinen chorizosoppa ja tanssivia sipulin päitä :)

chorizosoppa

Jatkan edelleen taistelua lisäaineita ja kaupan liemivalmisteita vastaan. Aitojen makujen löytäminen luonnollisin keinoin on sekä haastavaa että palkitsevaa. Tähän kirkasliemiseen keittoon maku löytyi ranskalaisesta kesäsipulista, punaisesta chilistä ja salviasta.

chlökspi

Pinaattia halusin keittoon tuomaan lisäaromia ja väriä.

CHORIZOKEITTO 6 annosta

1,4 litraa vettä
nippu kesäsipulia (tai 1 pieni purjo)
50 grammaa tuoretta pinaattia
pätkä punaista chiliä
10 salvian lehteä
2 prk voipapuja
1 pkt chorizo-makkaraa
suolaa, pippuria
3 tl valkoviinietikkaa
1 tl fariinisokeria

chorizosoppa

Keitä vesi kattilassa. Paista viipaloidut makkarat. Siirrä makkarat pannulta kulhoon.

chorizosoppa

Silppua kesäsipulit ja käytä 2/3 sipulista ja silputtu chili makkarapannulla saamassa hieman väriä.

chorizosoppa

Lisää sipulit ja chili pannulta kiehuvaan veteen. Mausta suolalla ja rouhaise myllystä sekaan mustapippuria. Anna kiehua kymmenisen minuuttia. Mausta liemi fariinisokerilla, valkoviinietikalla ja lisää suolaa, jos tarpeen. Maista, mausta ja maista uudelleen. Tee pientä säätöä etikalla, suolalla ja sokerilla kunnes olet tyytyväinen liemen makuun. Lisää sitten pavut (kaada neste pois ensin), makkarasiivut ja kevyesti höyrytetty ja pilkottu pinaatti sekä silputut salvian lehdet. Anna hautua viitisen minuuttia ja lisää lopuksi loput sipulit.

Tarjoile keitto vaikka paahdetun ruisleivän kanssa. Keitossa itsessään on varsin vähän hiilareita, joten leipä sopii kyytipojaksi oikein hyvin. Lopputulos muistuttaa jollain oudolla tavalla misokeittoa, jonka valmistusmetodista minulla ei ole aavistustakaan. Ensi kerralla aion kuitenkin jäljittää keittoon tuoremakkaraa kypsennettyjen chorizojen sijaan. Ne ovat jotenkin rakenteeltaan miellyttävämpiä ja maukkaampia.

chorizosoppa

Ai miksi tämä on aikuisten keittoa? En osaa sanoa, mutta veikkaisin että ulkonäkö karkotti meidän nuorison mieluummin edellispäiväisen makaroonilaatikon äärelle. Eivätpä tiedä, mistä herkusta jäivät paitsi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen