lauantai 19. lokakuuta 2013

Tuoreita yrttejä - sisäpuutarha Herbie

Herbie is back! Pelastin muutaman syksyn viimoissa kituneen yrtin piharuukuista sisätiloihin. Indoor Gardenin Herbie-sisäpuutarha kaivettiin kesäsäilöstä varaston perukoilta ja pyöräytettiin käyntiin.

Herbie

Jo pari talvea palvellut Herbie kierrättää jatkuvasti vettä kasvien juurille ja kasvivalo innostaa yrtit kasvuun. Herbien ansiosta saan napsittua suosikkiyrttiäni ruohosipulia leivän päälle ympäri vuoden. Minttu ja basilika viihtyvät Herbien hoteissa hyvin, samoin salvia. Tässä kuvassa ruohosipuli, persilja ja minttu. Kaikkien ruukkuyrttien elinikä pitenee merkittävästi ja niiden hävikki pienenee. Jotkut intoutuvat kasvamaan kovastikin. Me like!

Herbie

6 kommenttia:

 1. Ostin juuri tällaisen Hulluilta päiviltä. Lehtipersilja on innostunut kasvamaa niin, että kurotteli ennen harvennusta jo lampun kohdilla. Korianterilla on vaikeaa, mutta timjami tekee jo uusia versoja. Mistähän tähän saisi luomulannoitetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hankinta :) Stockalta minäkin ostin Herbien pari vuotta sitten. Taisi olla kantistarjouksessa silloin. En itse ole käyttänyt mitään lannoitetta ja hyvin tuntuvat yrtit siitä huolimatta viihtyvän.

   Poista
 2. Tääkin tahtoo tuollaisen :) Se onkin ostoslistalla ensimmäisten joukossa uuden talon hankinnoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupukille kannattais varmaan vihjata… Jospa vanha punanuttu käy täällä lukemassa lahjatoiveita :)

   Poista
 3. Tuollainen olisi kiva, Ruukkuyrtit kyykähtävät keittiön pöydällä tosi nopeasti ja parvekkeellakaan ei ole enää kuin sitkeimmät, rosmariini ja salvia, hengissä.

  Kiva blogi, juttuja lukiessa tulee nuoruuden kisareissut mieleen, minä tosin kuljin hiihto-, suunnistus- ja juoksukisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on!

   Kiitos! Kiva blogi on itselläsikin. Kävin kurkkaamassa ja tulen käymään jatkossakin :)

   Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen