Tällä kertaa nämä pääsivät paahtumaan ja purkkiin
![20130816_210408](http://farm6.staticflickr.com/5478/9529592694_5195f0ca82_c.jpg)
Pähkinät ja siemenet kannattaa paahtaa erikseen. Laita suunnilleen saman kokoiset pannulle kerralla, muuten pienimmät kärähtävät.
![20130816_210453](http://farm4.staticflickr.com/3730/9529590114_604d08fa8b_c.jpg)
Kaada paahdetut leikkuulaudalle jäähtymään. Rouhi pähkinät. Pellavansiemeniä en ole paahtanut. Lisään ne viimeisenä purkkiin jäähtyneiden pähkinöiden ja siemenien seuraksi.
![20130816_212111](http://farm8.staticflickr.com/7355/9526800991_9f6d11bf6d_c.jpg)
Meillä tuo purkillinen hupenee yleensä viikossa parissa.
![20130816_220959](http://farm8.staticflickr.com/7459/9526798429_ab1c12941f_c.jpg)
Mihin kaikkeen pähkinä-siemenseosta voi sitten käyttää? Jugurtin tai rahkan päälle, salaattien koristeeksi, leivontaan ja ruoanlaittoon muutenkin. Kokeile vaikka pyöritellä lohen palanen pähkinämurskassa ja paahda matalalla lämmöllä paistinpannulla. Herkullista!
![20130816_221525](http://farm8.staticflickr.com/7437/9526796207_7d07224cca_c.jpg)
Suosikkisekoitukseni kaikenlaisen urheilun jälkeen tai muuten vaan iltapalana on tämä:
1 annos
1 dl luonnonjugurttia
3 rkl raejuustoa
1 dl pakastemarjoja (mansikat, mustikat, vadelmat sopivat tosi hyvin, jos marjoja ei ole, korvaa ne vaikka puolikkaalla banaanilla)
1/2 - 1 rkl hilloa (kotitekoinen omenahillo omenanpaloineen sopii parhaiten, kaupan makeaa hilloa tarvitaan vähemmän)
3 rkl mysliä
Sekoita kaikki ainekset ja ripottele sen jälkeen 1rkl paahdettua pähkinä-siemenseosta päälle. Urheileva nuoriso saattaa tarvita tupla-annoksen.
Ravintosisältö, 1 annos:
250 kcal
Hiilihydraatti 33 grammaa
Proteiini 11 grammaa
Rasva 8 grammaa
Kuitu 3 grammaa
Meillä tämä herkku tunnetaan nimellä Mössö. Valmistettuanne yhdenkin annoksen ymmärrätte kyllä miksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen