perjantai 30. elokuuta 2013

Yksin kotona - pikaruokaa tähteistä

Olin yksin kotona, mikä on todella harvinaista. Oli paljon tekemistä, joten en halunnut käyttää paljoa aikaa ruoanlaittoon. Ruokaa tähteistä tuntuu olevan bravuurini nykyisin, joten olkaapa hyvät:

LÄMMIN AVOKADO JA EILISTÄ KALAA

1 avokado
lohko limeä
pätkä punaista chiliä
muutama korianterin lehti
sormisuolaa
pala paistettua kalaa, tai mitä nyt jääkaapista sattuu löytymään :)

Lämmin avocado

Kotoa löytyi perinteiset guacamolen ainekset. Halusin kuitenkin lämpimän lisäkkeen paistetulle lohelle, joten keksin lämmittää avokadon mikroaaltouunissa. Se toimi hämmästyttävän hyvin. Viipaloin avokadon ja laitoin sen mikroon puoleksi minuutiksi ja sitten vielä uudelleen puoleksi minuutiksi. Silppusin yhteen avokadoon noin 2 tl chiliä. Kääntelin chilin varovasti avokadosiivujen sekaan, puristin limemehun, ripottelin n. 1/2 tl sormisuolaa sekä revin korianterin lehdet annoksen päälle. Lämmitin paistetun lohen palasen myös mikrossa ja asettelin sen kauniisti lämpimän avocadon kanssa lautaselle. Bon appetit!

Lämmin avocado

Lämmin avocado
Vartissa valmista!

Avokadon voi valmistaa samoista aineksista myös kylmänä. Sen voi napata tiiviissä eväsrasiassa mukaan töihin tai treeneihin. Maut ehtivät tekeytyä hyvin päivän mittaan. Toimii hienosti terveellisenä välipalana. Kokeile vaikka Real-leivän päällä tai ihan sellaisenaan. Huomioi leivän gluteeni, jos tavoittelet gluteenitonta ateriaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen