Omenasadosta on tulossa surkea. Vuosi sitten kolme puuvanhustamme notkuivat omenoiden painosta. Nyt kuivuus on jättänyt ne vähäiset yksilöt pikkuruisiksi ja nekin putoilevat onnettomina ja raakoina maahan. Nyyh!
Suosin luonnonjugurttia, jolloin lisäaineet jäävät kaupan jugurttihyllyyn. Naturellia jugurttia on kiva maustaa itse eri tavoin. Itse maustaen jugurtista saa juuri omaan makuun sopivaa ja syödyn sokerin määrää on näin helppo vähentää verrattuna kaupan valmiisiin sokeripommeihin. Kylmiössä odottaa jo jokunen purkki mansikkahilloa, mutta jotain muutakin oli keksittävä. Onnentyttö kun olen, sain ihania keltaisia kesäkurpitsoja. Ajatus kesäkurpitsahillosta alkoi muodostua. Halusin ehdottomasti mausteeksi vaniljaa ja joku vinkkasi sitruunan sopivan hyvin. Eikun googlaamaan ja monen ohjeen yhdistelmästä tuli sitten tällainen.
Tarvitset:
2 kg keltaisia kesäkurpitsoja
3 sitruunaa
1-2 vaniljatankoa
2 tl Rapunzel luomuvaniljaa
1 kg hillosokeria
Kuutioi kesäkurpitsat ja laita ne kattilaan vaniljatangon kanssa. Lorauta tilkka vettä sekaan ja anna kiehua noin 20 minuuttia. Kokeile hammastikulla kuutioiden kypsyyttä. Purista mehu kolmesta sitruunasta ja raasta kahdesta aromaattinen kuoriosa melko hienoksi raasteeksi. Kaada ylimääräinen neste pois kattilasta (noin 1/2 litraa).
Viinilaatikko paremmassa käytössä
Laita pestyt lasipurkit tässä vaiheessa 100-asteiseen uuniin ja upota kannet kuumaan veteen.
Soseuta kypsät kesäkurpitsapalat sauvasekoittimella. Ongi sitä ennen vaniljatanko pois kattilasta. Halkaise tanko, raaputa veitsellä siemenet irti ja lisää ne kesäkurpitsasoseeseen. Heitä tyhjä vaniljatanko soseen sekaan. Jatka keittämistä ja kaada sitruunamehu kattilaan. Lisää myös hillosokeri ja keittele hilloa vielä viitisen minuuttia. Lisää sitruunankuoret ja kiehauta hillo. Kuori mahdollinen vaahto pois hillon pinnalta. Sekoita vielä Rapunzel-vanilja hillon sekaan ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Pätki vaniljatanko yhtä moneen osaan kuin hillopurkkeja on. Laita palanen jokaiseen purkkiin. Purkita hillo kuumiin purkkeihin ja sulje kannet hyvin.
Cute Noisy Girl askarteli, cute isn't it?
Hillosta tuli ihanan auringonkeltaista, pehmeän vaniljaista ja kirpeän sitruunaista.
Auringonpaistetta purkissa talven varalle :)
VastaaPoistaKehtaankohan edes myöntää, etten ole koskaan kuullut keltaisesta kesäkurpitsasta.
Uuden asian oppiminen on ihan parasta elämässä :)
PoistaKuulostaa herkulliselta. Kokeilin kesäkurpitsahilloa tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja totesin, että hillomaista siitä taitaisi tulla jos ne kesäkurpitsat malttaisi soseuttaa... Maku oli kyllä hyvä, mutta koostumus ei suinkaan hillomainen. Eli uusi yritys! Onneksi kesäkurpitsoja piisaa :)
VastaaPoistaOi kyllä vain, herkullista on. Kiitos! Onnea uudelle yritykselle :)
Poista