lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kotoilua asuntomessuilla

Kotoilu, uusi trendikäs harrastus, vai? Ei välttämättä. Kotoiluun sisältyy Bad Maman mielestä kaikkea myönteistä arkeen liittyvää ja sellaista, mikä aina on ollut olemassa. Jotkut ovat synnynnäisiä kotoilijoita, jotkut opettelevat sellaisiksi, kun se tulee muotiin.

Hyvinkään asuntomessuilla kotoiluteema näkyy hyötypuutarhoina, ompelunurkkauksina, viihtyisinä keittiöinä ja rentoina oleskelu- ja kylpylätiloina. Lomaillaan kotona ja tehdään arjesta pieni juhla, vietetään aikaa ja harrastetaan perheen ja ystävien kanssa.

Messukeittiöiden huiput löytyivät mielestäni messujen hulppeimmasta talosta Kivenherrasta (kohde no 21) ja Helena Karihtalan kauniisti sisustamasta Kototalosta (kohde no 20). Kivenherran keittiö on harmoninen väritykseltään, kuten koko talokin. Tyylikäs beige väri poikkeaa edukseen vallalla olevasta mustavalkoisesta kovan kontrastin ajattelusta. Keittiö yhdistyy hienosti ruokailu- ja oleskelutiloihin.

Kototalon keittiö on rohkeasti mustikansininen ja sininen väri onkin koko sisustuksen ohjaava tekijä. Helena Karihtalalla on upea taito poiketa valtavirrasta tyylikkäästi ja tehdä selkeitä kokonaisuuksia. Samalla hänen sisustuksistaan löytyy kauniita yksityiskohtia. Staging on tässä kohteessa vertaansa vailla. Edelläni kulkeneet nuoret naiset pohtivatkin, että asuuko nää ihmiset oikeesti täällä messujen aikana, kun kaikki on niin asutun näköistä…

20130717_140721

20130717_135322

Pidin molemmista taloista muutenkin kuin keittiöiden osalta paljon. Kivenherra on aavistuksen liian mahtipontinen makuuni, mutta so what, se on varmasti täydellinen rakentajaperheelle. Oleskelutilan valokuvahyllykkö on ihana. Siitä tulee miniversio omaan kotiimme. Kiitos vinkistä! Eniten pidin tässä kohteessa tilantunnusta (ihmekös tuo, neliöitä lienee nelisensataa :), sekä materiaalien ja värien harmoniasta. Oleskelutilan kivilaatta vaihtuu makuuhuoneen korkkilattiaan tyylikkäästi. Kototalon tarina taasen on tätä päivää. Kuvitteellinen uusioperhe, jossa välillä asuu minun, välillä sinun ja koko ajan meidän lapset. Tällaisessa asetelmassa tarvitaan oma kolo jokaiselle, mutta myös yhteistä tilaa, jossa kaikki viihtyvät.

20130717_140221

Nuorimmaisemme Cute Noisy Girl tilasi kuvia Angry Bird -huoneesta. Tässä pari makupalaa Kivenherrasta, olkaa hyvät!

AngryBird-huone

Messujen yllättäjä, myönteinen sellainen oli mielestäni kohde no 25, Maja. Se on varmasti yksi messujen puhutuimmista, eikä pelkästään materiaaliratkaisujensa vuoksi. Harvemmin kuulee kivitalosta, joka on verhoiltu puulla, saati sitten siperialaisella lehtikuusella. Majan sisältä löytyi tyylikkäästi käytettyjä luonnonmateriaaleja täysin modernissa hengessä. Keittiöön olisin kaivannut rutkasti lisää työskentelytasoa, mutta muuten koti oli aivan huippu.

Maja

Paljon muutakin näkemisen arvoista messuilla oli. Teen vielä ainakin yhden postauksen, kunhan joudan. Hyvää viikonloppua teille kaikille! Kiitos käynnistä Bad Maman hyvien uutisten parissa, tervetuloa uudelleen!

20130717_121404

2 kommenttia:

 1. Nyt vasta pääsin lukemaan tätä sun blogia kunnolla. Hyviä juttuja :) Ja mitä menit tekemään...taas mulle tuli uutta pähkäiltävää meidän keittiöön ;) Jäin miettimään ensimmäisen kuvan rulokaappeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! On ollut kiva kirjoitella.

   Ne rulokaapit oli tosi makeet. Muistaakseni Puustellin mallistosta ja rulojen säleet plexiä. Työtason syvyys on reilusti normaalia syvempi, joten työskentelytilaa jää hyvin vaikka rulot laskeutuvat pöydän pintaan saakka.


   Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen