tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kaunis lohisalaatti pinaatin ystäville

Huvittelen välillä menemällä ruokakauppaan vailla mitään suunnitelmaa tulevasta ruoasta. Viime sunnuntain kaunis salaatti syntyi Stockan Herkun aletuotteista. Vain suosikkini Lempi-salaatti lähti mukaan normaalihinnalla, muut raaka-aineet olivat tarjouksessa.

20140323_163653

KAUNIS PINAATTI-LOHISALAATTI viidelle

900 g lohta
2 pkt tuoretta pinaattia
1 pss Lempi-salaattisekoitusta tai vastaavaa
1 dl Valion Luomu Ruokakermaa tai vastaavaa
tuoreita mansikoita
sitruunaoliiviöljyä
nokare voita
suolaa
pippuria myllystä
muskottipähkinää

Huuhtele ja linkoa kuivaksi salaatti ja pinaatti. Valuta Lempi-salaatille makusi mukaan sitruunaista oliiviöljyä.

20140323_160637

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja nokare voita. Lisää pannulle pinaatinlehdet ja ihastele niiden nopeaa kutistumista. Kaksi reilua rasiallista tuoreita lehtiä lakoaa hetkessä pikkuruiseksi mytyksi pannun pohjalle. Lisää pannulle desi kermaa ja anna poreilla muutama minuutti. Kierrä mausteeksi muutama kierros mustapippuria myllystä, ripottele vajaa teelusikallinen suolaa ja raasta muskottipähkinästä lisämakua pinaatille.

20140323_161659

Leikkaa lohifileepalasta viisi noin 4 cm leveää siivua. Viillä siivut keskeltä nahkaan asti halki. Taita medaljongeiksi. Kuumenna pannu ja paista lohimedaljonkeja pari minuuttia/puoli. Suolaa makusi mukaan.

20140323_162457

Jos sinulla ei ole jättisuurta pannua, joudut paistamaan lohen kahdessa erässä. Norjan lohesta irtoaa järjettömän paljon rasvaa, joten mieti jo etukäteen mihin kaadat rasvan pannulta. Itse hulautin sen tyhjään maitotölkkiin parempien ideoiden puutteessa. Kalanpaistotaitoni ovat varsin alikehittyneet ja olen joka kerta epämukavuusalueellani kalaa paistaessani. Husband hoitaa yleensä kaikkien proteiinien paistamisen ja hyvin hoitaakin, joten harjoittelukertani ovat olleet vähissä. Tämä salaatti oli kuitenkin siitä kiitollinen ruoka, että pahimmat mokat sain peitettyä herkullisella pinaattimuhennoksella.

Sitten on vuorossa enää salaatin kokoaminen. Annostele salaattipohja lautasille. Puolita mansikat ja asettele ne nätisti lautasille. Nosta lohimedaljongit salaatin päälle. Annostele pinaattimuhennos lohen päälle. Salaattiin sopisi vielä paahdetut pinjansiemenet, mutta niitä ei nyt kotoa sattunut löytymään. Tarjoile salaatti tuoreen leivän tai vaikka mantelisen siemennäkkärin kera.

20140323_163721

Tämän lohisalaatin seuraksi sopii hapokas valkoviini, esim. Pfaff Pinot Blanc. Hyvänä ruokajuomana toimii aina myös raikas vesi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen