keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Vuohenjuusto-pinaattilasagne - tuhtia talviruokaa

Oletko kokeillut lisätä linssejä lasagneen? Bad Maman keittiössä sekin on nyt testattu. Ihan mainiosti sopivat punaiset linssit tuhtiin vuohenjuusto-pinaattilasagneen tuomaan mukavaa suutuntumaa ja proteiinia.

chevrelasagne

VUOHENJUUSTO-PINAATTILASAGNE 8 annosta

200 g tuoretta pinaattia (tai paketillinen pakastepinaattia)
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä (tai vähemmän, jos haluat)

juustokastike:
75 g voita
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
300 g punaleimaista emmental-juustoa
0,5 tl suolaa
muskottipähkinää

2 dl punaisia, kuivattuja linssejä
1 tl suolaa

täysjyvä-lasagnelevyjä

300 g chevreä

1 dl pinjansiemeniä

Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Itse keitin kerralla koko paketillisen, koska mielessä oli myös linssikeitto…

Valmista juustokastike. Sulata voi ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää viimeiseksi raastettu juusto, halutessasi vähän muskottipähkinää ja suolaa maun mukaan.

Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää silputtu sipuli ja hetken kuluttua valkosipuli pannulle. Freesaa kuultavaksi ja lisää pinaatti.

Iso kasa pinaattia kutistuu käden käänteessä tällaiseksi:
chevrelasagne

Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain kaikkea. Aloita linsseistä ja juustokastikkeesta. Lado niiden päälle kerros kokojyvälasagnelevyjä.

chevrelasagne

Jatka pinaatilla ja chevrellä.

chevrelasagne

Lisää kerroksia, kunnes kaikki tarpeet, paahdetut pinjansiemenet päällimmäisenä, ovat vuoassa ja ruoka näyttää suunnilleen tältä:
chevrelasagne

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia. Laita paistamisen loppuvaiheessa kansi tai folio lasagnen päälle, jos väritys alkaa olla liian tumma.

Tuhti vuohenjuustolasagne on todellista comfort foodia - lohturuokaa syystalven pimeisiin. Onkin hyvä pilkkoa kevennykseksi iso kulhollinen porkkanoita ja kurkkua alkupalana rouskuteltavaksi. Enkä voi olla suosittelematta reipasta lenkkiä sillä aikaa kun ruoka valmistuu. Heijastin heilumaan ja raikkaaseen ulkoilmaan mars!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen