tiistai 16. helmikuuta 2016

Pikantti punakaalisalaatti

Raikkaan rapea salaatti on punainen versio kaalisalaatista, jota jokainen ruotsalainen pizzeria tuntuu tarjoavan. Jos pidät tuoreen kaalin rapeasta suutuntumasta ja hapokkaista mauista, tämä on salaatti juuri sinulle. Salaatti valmistuu hetkessä ja säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Se sopii monenlaisten ruokien lisukkeeksi. Itse rouskuttelen sitä sellaisenaan myös välipalaksi. Suosittelen!


PIKANTTI PUNAKAALISALAATTI

noin 400 g punakaalia
2-3 rkl valkoviinietikkaa
2-3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Raasta kaali karkealla terällä tai pilko hienoksi terävällä veitsellä. Veitsellä leikattu kaali kannattaa kaulia, jotta se mehustuu mukavasti. Laita kaalisilppu muovipussiin ja kauli (mielellään painavalla marmori-) kaulimella useita kertoja. Siirrä kaalisilppu kulhoon. Lisää viinietikka, oliiviöljy ja mausteet. Sekoita. Anna maustua hetki tai seuraavaan päivään. Viinietikan ja öljyn määrää voit säädellä makusi mukaan ja sen mukaan, miten kosteaa kaalisilppu on.

Erinomainen tarjoiluehdotus löytyy TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen