keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tonnikalamunakas avokadolisukkeella

Tonnikalamunakas tuo mieleen opiskeluajat, jolloin budjetti oli niukka, mutta elo muutoin huoletonta. Husband taikoi munakkaan ja minä tein lisukkeen. Molemmat valmistuivat niistä aineksista, joita kaapista sattui löytymään.

food

Vain kananmunat olivat luxusta! Todellakin vapaana juosseiden luomukanojen munia.


Eggs

Mistä luonto loihtiikaan näitä kauniita sävyjä?


Eggs

TONNIKALAMUNAKAS SUIPPOPAPRIKALLA viidelle

9 kananmunaa
9 rkl kevyt- tai täysmaitoa
1 suippopaprika
2 prk tonnikalaa öljyssä
juustoraastetta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä (tai tonnikalapurkin öljyä)

food

Kuullota suikaloitua paprikaa viitisen minuuttia öljyssä. Lisää valutettu tonnikala pannulle.

Lisää suolattu ja pippuroitu muna-maitoseos pannulle ja hautua hitaasti matalalla lämmöllä. Voit laittaa kannen pannun päälle jouduttaaksesi hyytymistä. Hiljaa hyvä tulee kuitenkin. Matalalla lämmöllä pohja ei pääse palamaan vaan siitä tulee maukkaan rapsakka. Raasta reilu desi juustoraastetta ja ripottele raaste paistamisen loppuvaiheessa munakkaan päälle. Mausta haluamallasi yrttimausteella, esim. meiramilla tai timjamilla.

food

Munakkaan hyytyessä pannulla voit valmistaa avokadolisukkeen. Leikkaa pari avokadoa puoliksi, viipaloi ja asettele vadille. Silppua puolikas punainen chili, purista puolikkaan limetin mehu ja ripottele sormisuolaa päälle. Valmista tuli!

food

2 kommenttia:

  1. Se on aruaukana, joka munii turkooseja munia. Arvaa onko meille tulossa ;) Ja testattiin kaverin kanssa tuota avokadolisuketta ja kehuja tuli eli kiitos kuuluu sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan helppo maustettu avokado on mun suosikki. Jos sitä sattuu jäämään yli, se maistuu tosi hyvältä siemennäkkärin tai leivän päällä.

      Waude! Tuleeko teille kanoja oikeesti? Mahtavaa! Nuo luomukananmunat on tosi maukkaita, keltuaiset tosi keltaisia ja täyteläisiä.

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen