sunnuntai 9. elokuuta 2015

Mindfulnessia 4 €/kg

Kuvitelkaa leppeän lämpöinen elokuun aamu tuusulalaisella luomutilalla. Mukana vain ämpäri ja aikaa. Menin poimimaan mustaherukoita ja sain marjojen lisäksi parituntisen aitoa mielenrauhaa. Tarjontaan kuului myös vastanostettua perunaa ja valkosipuleita sekä maistiaiset loppukesän makeita mansikoita, luomua kaikki.


10-vuotias Kaukon luomutila on aloittanut viljelyn aikanaan mansikalla ja pikkuhiljaa laajentanut tuotevalikoimaansa. Mustaherukkalajike, jota poimin oli muistaakseni nimeltään Ben Sarek. Se on erittäin voimakkaan makuinen ja melko hapokas lajike, jossa on kuitenkin hyvin makeutta. Uskon, että se sopii hyvin juuri smoothiemarjaksi. Parempi olisi, koska nyt niitä on kuusi kiloa pakastimessa :)


Ihmettelin rauhallista meininkiä, koska näin lisäkseni vain yhden naisen poimimassa mansikoita. Myöhemmin selvisi, että mustaherukkaa kasvaa laajemmalla alueella ja muut poimijat oli ohjattu toisiin paikkoihin. Sain olla siis omine ajatuksineni koko parituntisen. Todellista mindfulnessia edulliseen hintaan, 4 €/kg. Sen verran maksoivat nämä mehukkaat luomuherukat.


Vain minä, punainen traktori ja kaukana lentävän lentokoneen ääni.


Ystävällinen nuori neiti hoiti asiakaspalvelun tilalla. Poislähtiessäni kyselin, onko mahdollista ostaa myös perunoita ja valkosipulia. Perunat sain itse valita laarista ja valkosipulit hän kävi nostamassa suoraan pellosta. Laskuni Kaukon Luomutilalta oli 33 € ja siihen sisältyi hieman yli 6 kg herukoita, reilu kilo perunoita ja kolme valkosipulia. Kun tulevan talven smoothiet on syöty, menen taatusti uudelleen. Josko sitten ehtisi myös etelän mansikkasesonkiin mukaan. Nyt mansikoita oli sen verran hintsusti, että en viitsinyt ryhtyä niitä poimimaan muutoin kuin makeiden maistiaisten verran.


Jos siis halajat mustaherukoita vielä tänä kesänä, kannattaa toimia heti ja suunnata Rusutjärvelle. Matkaa on Helsingin Rautatientorilta vain 30 km ja monesta muusta paikasta pääkaupunkiseudulla vielä vähemmän :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen