sunnuntai 16. elokuuta 2015

Blogihaaste sekoitti kokin pään - lihafondia suklaakakkuun!

Kun Knorr ja Anna&Ellit lähestyi minua Suvun paras resepti -blogihaasteella, tiesin välittömästi että toinen kahdesta ruokalajistani tulee olemaan suklaakakku. Suklaakakku on aina kuulunut meidän perheen ja sukuni kaikkiin juhliin, niin suuriin kuin pieniinkin. Blogihaaste toi käyttööni koko valikoiman Knorrin käteviä Fond "du Chef" -annosfondeja. Rich Beef oli valintani maustamaan perinteistä suklaajuustokakkua.Pääruokaa hetken pohdittuani totesin, että niin minut kuin omat lapseni on kasvatettu pastan ja jauhelihan voimin. Halusin luoda Fond “du Chef” apunani uusia makuja tuttuihin klassikoihin. Näin syntyivät Bad Maman yrttilihapullat itämaisia vivahteita hehkuvine kastikkeineen. Pääruokaan valitsin Knorr Fond “du Chef” Herbs- ja Beef-fondit.Tämä ateria on suunniteltu suuremmalle porukalle. Meitä on usein pöydän ääressä ainakin kymmenen, kun lähimmät kokoontuvat yhteen. Siksi ohjeetkin on laadittu kymmenelle. Ja ruokahan ei saa koskaan loppua kesken. Jos jotakin jää tähteeksi, nautitaan se hyvällä ruokahalulla seuraavana päivänä.

Jälkiruoka kruunaa kaikki hyvät ateriat ja on hieno päätös sukujuhlille. Suklaakakkua on valmistettu jo vuosikymmenten ajan niin sukuni syntymäpäiville kuin varpajaisiin ja ristiäisiinkin. Elävimmät lapsuuden kesämuistot vievät isotätini puutarhajuhliin Haminaan, joissa hänen syntymäpäivinään tarjottiin aina mansikoita ja suklaakakkua. Omiin perhejuhliini olen lukuisia kertoja valmistanut täyteläistä suklaajuustokakkua, jonka ohje on vuosien mittaan jalostunut nykyiseen muotoonsa. Nyt se sai vielä lisää makuvivahteita ja täyteläisyyttä Knorr Fond “du Chef” Rich Beef -fondista. Tumma suklaa ja lihafondi, yllättävä, mutta erittäin maukas yhdistelmä.
Ihmetteletkö kenties, mistä reseptit löytyvät? Ne löytyvät blogihaasteen äänestyssivuilta, jonne pääset KLIKKAAMALLA TÄSTÄ. Käy ihmeessä äänestämässä suosikkiasi. Jos vesi herahti kielelle Bad Mama's Kitchenin suklaakakkua tai yrttilihapullia katsellessa, klikkaa tähteä niiden kohdalla. Olen kiitollinen jokaisesta äänestä. Äänestysaikaa on 31.8.2015 saakka. Olen muuten ainoa haasteeseen osallistuja, jonka ateriakokonaisuus sisältää jälkiruoan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen