tiistai 9. syyskuuta 2014

Pensaspapu ja parhaat kaverit

Oman pihan pavut yllättivät. Yhteen lavakaulukseen kylvetty vajaa pussillinen pensaspapuja antoi satoa reilusti yli kilon. Ensi kesänä pitää lisätä papujen viljelysalaa. Voisi myös kasvattaa eri lajikkeita, joita Viherpiha esittelee TÄÄLLÄ.

Vihreän pavun parhaat kaverit ovat valkosipuli ja pekoni. Perinteinen yhdistelmä sopii monen ruokalajin lisukkeeksi tai vaikka osaksi lämmintä salaattia.

Bean&Bacon

Bean&Bacon

PAPU-PEKONILISÄKE 4 annosta

400 g vihreitä papuja, esim. pensaspapuja
2 isoa valkosipulin kynttä
100 g pekonia
suolaa
oliiviöljyä
voita

Kiehauta vesi kattilassa, lisää suolaa. Poista pavuista kanta. Lisää pavut ja keitä noin 10 minuuttia. Siinä ajassa raakojen papujen sisältämä myrkyllinen glykosidi ehtii hajota. Keitinvesi kaadetaan pois.

Pannu kuumenemaan ja siihen loraus oliiviöljyä ja nokare voita. Pilko valkosipulit ja kuullota ne vaalean ruskeiksi ja siirrä lautaselle.

Bean&Bacon

Jätä pannulle rasva ja hyvä valkosipuliaromi. Näin pavut saavat herkullista lisämaustetta. Lisää siis pavut pannulle ja kääntele niitä kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pilkottu pekoni ja kypsennä se. Lisää lopuksi valkosipulit. Maista ja mausta suolalla tarvittaessa.

Bean&Bacon

Meidän nuoriso on ihan hulluna papuihin ja väittävät että tämä annos on korkeintaan kahdelle hengelle. Suhtaudu siis kriittisesti ohjeen annosmäärään.

Bean&Bacon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen