torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäislammasta kevyemmin - vihreää parsaa ja lampaan karetta

Lamb&asparagus

Täydellisen roseepaistettu lampaan kare kruunaa pääsiäisen aterian. Perinteinen lampaanviulu on aina pääsiäisen kuningas, mutta kevyempää vaihtoehtoa etsivälle sopii salaatti, joka kruunataan lampaan kyljyksillä ja tuoreella parsalla.

Lamb&asparagus

VIHREÄÄ PARSAA JA PAAHDETTUA LAMPAAN KARETTA SALAATTIPEDILLÄ viidelle

n. 700 g lampaan karetta
2-3 nippua vihreää parsaa
1 pussi Lempi-salaattia
1 ruukku romaine-salaattia
2 päärynää
100 g Aura-juustoa
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
rasiallinen pisaratomaatteja tai muita pieniä tomaatteja
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Ota lammas lämpenemään ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa salaattiainekset. Kuori parsat ja keitä niitä kymmenisen minuuttia.

Lamb&asparagus
Ruoanlaittoviiniksi sopii Leth Duett

Paista lampaan kareen pinnat kiinni tosi kuumalla pannulla. Paista sitten lihaa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on sisältä kauniin roosan väristä. Pintamausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Lamb&asparagus

Tee salaattipeti ohjeessa mainituista aineksista.

Lamb&asparagus

Leikkaa lampaan kare kyljyksiksi. Asettele keitetyt ja suolalla maustetut parsat kauniisti vadille.

Lamb&asparagus

Vadeilta jokainen ruokailija voi koota makunsa mukaisen salaattiannoksen. Voin kyllä vakuuttaa, että vadit tyhjenevät pikavauhtia. Hyvää pääsiäistä teille kaikille!

20140415_163439



2 kommenttia:

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen