torstai 10. huhtikuuta 2014

Keittiössä hiljaista sulkapallon Finnish Openin aikana

Takana on erilainen ja antoisa työrupeama, jonka aikana Bad Maman keittiössä on ollut hiljaista kuin sillä kuuluisalla huopatossutehtaalla. Ei tainnut Shakespeare tuntea sulkapalloa, kun epäili Tanskanmaalla olevan jotakin mätää. Tanskalaiset nimittäin putsasivat mukaansa palkintopöydän kiiltävimmät pystit ja voittivat tämän vuotisen Finnish Openin kaikki viisi finaalia. Turnaus pelattiin 3.-6.4.2014.

MixedFinal

Sunnuntaipäivän viihdyttävintä sulkapalloa tarjosi sekanelinpelin finaali, jossa mestaruutta puolustaneet Anders Skaarup Rasmussen ja Lena Grebak joutuivat tiukoille ruotsalaispari Nico Ruposen ja Amanda Högströmin viedessä mestareilta erän huikean hyvällä pelillään. Ihan loppuun asti ei ruotsalaisten rutistus kuitenkaan riittänyt, vaan he joutuivat tyytymään hopeaan. Kaikki kunnia Rasmussenille, joka saavutti kultaa myös nelurissa, mutta olisin suonut ruotsalaisparin voittavan Nico Ruposen suomalaisjuurien vuoksi. Nicon isä Tommy on ansioitunut käsipallomaalivahtina. Hän on mm. pelannut 85 A-maaottelua Suomen käsipallomaajoukkueessa vuosina 1984-1992.

MixedFinal


Sulkapalloon täysin hurahtaneena on vaikea ymmärtää, miksi näin upeat kisat eivät aiheuta yleisöryntäystä hallin katsomoon. Jokaisena kisapäivänä karsinnoista finaaliin asti Energia Areenan katsomoon olisi mahtunut runsaasti lisää väkeä. Kaiken pitäisi olla kohdallaan. Hieno halli, kansainvälisiä ja tasokkaita pelejä, vauhdikkaita palloralleja, helposti ymmärrettävät säännöt.

Miksi sulkapallo on niin pieni laji Suomessa? Onko vika markkinoinnissa? Miksi ei saada palstatilaa lehdissä tai aikaa TV:stä? No, YLE esitti vajaan tunnin taltioinnin kisojen finaalipäivästä. Onko lajin parissa liian vähän menestyviä suomalaisia? Ville Lång ei yksin pysty kannattelemaan kokonaista lajia. Toivottavasti Rio Teamin nuoret lupaukset pystyvät lunastamaan odotuksia, jotta saadaan lisää väkeä katsomoihin.

Katsomopaikoista puheen ollen, vietin torstai-illasta sunnuntai-iltapäivään tiiviisti rajatuomarin tehtävissä, eli ihan parhailla paikoilla kentän laidalla. Kivaa oli! Jännittävääkin, varsinkin perjantaina, jolloin ensimmäisen kierroksen peleissä oli vain kaksi rajatuomaria ja piti vahtia sekä taka- että sivurajaa. Kannattaa kokeilla rajatuomarin hommaa, kun taas tilaisuus koittaa. Vapaaehtoisia tarvitaan aina, jotta isot kisat saadaan sujuvasti järjestettyä.

Taukolukemisena ollut Camilla Läckbergin Jääprinsessa ei juurikaan edistynyt. Lukeminen jäi pelien seuraamisen jalkoihin.

20140404_065846

Finnish Openin kansainvälinen tuomariporukka
20140405_153658

Suomalaiset pelasivat pääasiassa tosi hyvin. Harmittavaa kyllä, tällä kertaa kukaan heistä ei selviytynyt finaaleihin saakka. Erityisen hyviä pelejä esitti Anton Kaisti sekä sekiksessä parinsa Jenny Nyströmin kanssa että nelurissa Iikka Heinon kanssa. Airi Mikkelä pelasi myös vahvasti karsinnoissa ja pääsi pääkisaan, jossa kuitenkin tuli ensimmäisellä kierroksella vastaan sittemmin mestaruuden voittanut Line Kjaersfeldt.

Kaikkien suomalaispelien tulokset TÄSTÄ.

Kisojen riemukkaimman voittotuuletuksen esitti Irlannin Scott Evans, joka herrasmiesmäisellä peliesityksellään pääsi suosikkipelaajieni joukkoon Tanskan Victor Axelsenin ja Ukrainan Dmitry Zavadskyn seuraksi.

20140405_153634

Tytöt taukopalloilemassa. Muutama vuosi lisää treeniä ja hekin voivat olla mukana kisaamassa samoilla kentillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen