keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kotikutoinen pop-up DILLin tyyliin

Viime syksynä Tukholmassa kohua herättänyt pop-up -ravintola Dill paljastui Lidlin markkinointitempaukseksi. Harvat onnekkaat pääsivät nauttimaan Michelin-kokin yhdeksän ruokalajin menusta, jota ravintola myi hämmästyttävän edullisesti. Jujun paljastuttua ravintola suljettiin ja jotkut närkästyivät siitä, että heille oli syötetty saksalaista halparuokaa, kun taas toiset hehkuttivat kampanjan nerokkuutta.

Dill

Meidän köökissä on ollut viime aikoina hiljaista erinäisten kiireiden vuoksi. Poikkesimme kuitenkin Pojken Blån kanssa eräänä iltana juuri ennen sulkemista paikallisessa Lidlissä. Poimimme mukaan simppelin pikaruoan ainekset ja melkein gurmeetahan siitä syntyi - ja halvalla!


PASTA TRICOLORE neljälle

2 pkt vihreitä tuorepastanyyttejä
1 pkt parmankinkkusiivuja
1 pkt luumukirsikkatomaatteja
2 pkt mozzarellaa
loraus sitruunaoliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Dill

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Veden kiehuessa valmistele muut ainekset. Revi mozzarella paloiksi. Pese, kuivaa ja puolita tomaatit. Avaa kinkkupaketti hengittämään ja revi siivut kolmeen osaan. Pyörittele niistä ruusukkeita.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois. Lorauta pastan päälle kattilaan hieman oliiviöljyä. Pidä lämpimänä.

Lämmitä syvät lautaset. Annostele pasta ja muut ainekset lautasille. Rouhi hieman mustapippuria annoksen päälle ja tarjoile.

Solskensflickan viettää tämän viikon Ranskan Rennesissä opintomatkalla, joten meillä on kotona vain neljä nälkäistä suuta. Laskin kuitista, että tämän neljän hengen aterian kustannus oli 7,96 €. Kotivarastoista käytettiin sitruunaoliiviöljyä ja pippuria, joten voisi kai reteästi pyöristää aterian hinnan kahdeksaan euroon. Not bad! Meillä taidetaan toistekin nauttia Dill- eikun Lidl-gurmeeta :)

Dill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen