tiistai 7. tammikuuta 2014

Jogurttipannacotta lakritsijuurella - kevyt jälkiruoka

Uusi vuosi ja kevyemmät jälkkärit! Suosikkijälkiruoan kevyempi versio syntyi lakritsinjuuriteen innoittamana. Olen lipitellyt Clipperin lakritsinjuuriteetä jo jonkin aikaa ja ihastunut sen luontaiseen makeuteen. Ajattelin testata, osaisinko valmista jogurtti-pannacottaa lakujuurella maustettuna. Hyvää tuli, kokeile vaikka :)

lakupannacotta

JOGURTTIPANNACOTTA LAKRITSIJUURELLA 6 annosta

1 pussi Clipper-lakritsinjuuriteetä
1 dl kiehuvaa vettä
1 dl kermaa
50 g (n. 1 dl) intiaanisokeria (esim. Masajo)
1 tl lakritsinjuurijauhetta (esim. Urtekram)
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 liivatelehteä
3 dl luonnonjogurttia



lakupannacotta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja laita lakritsinjuuriteepussi hautumaan. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja lakritsinjuurijauhe. Keittele hiljaisella lämmöllä kymmenisen minuuttia.

lakupannacotta

Kaada noin puolet lakuhaudukkeesta kattilaan kerman sekaan. Liuota liivatelehdet loppuun lakuteehen.

lakupannacotta

Anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen. Vatkaa jogurtti kevyesti sekaan ja kaada pannacotta laseihin tai kulhoihin. Anna hyytyä pari tuntia ja tarjoile sellaisenaan, lakukastikkeen tai esim. Passiohedelmäsiirapilla marinoitujen mangojen kanssa OHJE TÄSTÄ.

lakupannacotta
Kaada tilkka mangon marinointilientä jokaisen pannacottan pinnalle. Kata kauniisti ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen