lauantai 4. tammikuuta 2014

Raclette - parasta seurusteluruokaa

Tiedätkö sen tunteen, kun keittiöön on kokoontunut koko joukko sinulle tärkeitä ihmisiä pilkkomaan, laittamaan ja puuhaamaan? Kaiken puuhastelun päätteeksi istutte ruokapöydän ja raclette-grillin ääreen nauttimaan juustoherkkua lisukkeineen. Ihanaa!

Raclette

RACLETTE

Raclette-juustoa noin 150 g/ruokailija
Muukin vahva kova juusto, esim. gruyere, käy hyvin. Lisukkeeksi sopivat kaikenlaiset herkut, esim. leikkeleet, paahtopaisti ja kasvikset. Vakiolisukkeita raclettelle ovat tuore leipä, keitetyt perunat ja pienet maustekurkut, cornichonit.


Raclette

Voit viipaloida keitettyä perunaa raclette-pannuun ja laittaa juustoviipaleet perunan päälle. Anna juuston sulaa ja vaikka hieman ruskistua. Nauti!

Raclette

Meillä on Tefalin 10 hengen raclette-grill, jossa on paistokivi päällä. Kiven päällä paahtuvat leivät sillä aikaa kun herkulliset juustot sulavat vastuksen alla pikku pannuissaan. Mainio vekotin!

Raclette

Raclettelle sopivia viinejä ovat esim. aromaattiset valkoviinit, kuten gewurztraminer-rypäleestä valmistetut viinit. Bad Mama nautti racletten seuraksi lasillisen Pfaff Gewürztramineria Alkon tilausvalikoimasta. Husbandin lasista puolestaan löytyi rutisevan kuivaa rieslingiä. Sanotaan, että valkoviini poraa reiän juustoruokiin vatsassa. Siis nauttimalla lasillisen valkkaria välttää ähkyn olon, joka seuraa helposti tuhtien juustoruokien syömistä :)

Pfaff Gew

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen