perjantai 10. tammikuuta 2014

Pikainen savulohi-pinaattipasta

Viisi raaka-ainetta, yksi mies, puoli tuntia aikaa! Husband kokkasi pikaisen savulohi-pinaattipastan ja kaikki tykkäsivät. Sain vielä tuunausvinkitkin siltä varalta, että joskus on enemmän aikaa saman ruokalajin loihtimiseen.

pinaatti-lohipasta

PIKAINEN KYLMÄSAVULOHI-PINAATTIPASTA iso kattilallinen

1 pss pinjansiemeniä
2 dl kermaa
300 g kylmäsavulohta
400 g pinaatinlehtiä pakkasesta
500 g pastaa (esim. De Cecco Fusilli)

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Sulata pinaattia mikroaaltouunissa. Leikkaa kylmäsavulohi silpuksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Ota kerma jääkaapista.

pinaatti-lohipasta

Kun vesi kiehuu, lisää suola ja pasta kattilaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Pieni purutuntuma pastassa on hyvä juttu. Kaada vesi pois pastakattilasta. Säästä 1-2 dl keitinvettä, jotta voit tarvittaessa jatkaa sillä kastiketta. Kattilaan kansi päälle ja jätä se odottamaan kastiketta.

Lorauta paistinpannulle hieman oliiviöljyä, kuumenna ja lisää pinaatti. Suolaa ja pippuroi maun mukaan. Kaada kerma pannuun, kiehauta hetki ja lisää silputtu lohi. Sekoita. Kaada kastike pastan päälle kattilaan ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä ja kuumenna. Kaada pinjansiemenet kattilaan ja sekoita. Tarjoile.

pinaatti-lohipasta

Ne tuunausohjeet vielä…

Jos sinulla on vartti enemmän aikaa, voit pilkkoa pari salottisipulia ja muutaman valkosipulin kynnen ja haudutella ne pehmeiksi pannulla ennen pinaatin lisäämistä. Ei sen kummempaa. Bon appetit!

pinaatti-lohipasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen