perjantai 12. helmikuuta 2016

Helmikuun klassikkoresepti - inhokki vai suosikki?

Helmikuun klassikko saa veden herahtamaan monen kielelle. Jotkut taasen eivät voisi kuvitella edes maistavansa sitä. Valmistaminen vie aikaa, mutta toisaalta ruoka tekeytyy kuin itsekseen. Ensin keitetään tunti ja sitten paistetaan melkein yhtä kauan. Mitä kummaa siis helmikuussa valmistetaan?


AURA-PUNAJUURIPAISTOS viidelle

1 kg punajuuria
1 paketti Aura-juustoa
2 dl ruoanlaittokermaa
suolaa
pippuria
2 rkl balsamicoa
1 rkl kuivattua rosmariinia

Keitä pestyt punajuuret kuorineen suolatussa vedessä. Keittoaika on noin tunti. Anna jäähtyä hieman. Kuoret irtoavat helposti sormin. Tekniikkaa voisi kuvailla sanalla nylkeminen. Punajuuret voit keittää vaikka päivän pari aiemmin. Ne säilyvät kyllä jääkaapissa.

Lohko punajuuret. Lado uunivuokaan kerroksittain punajuuria ja murusteltua homejuustoa. Mausta jokainen punajuurikerros ripauksella suolaa, rosmariinia ja mustapippuria. Valuta vuokaan balsamico ja kerma. Säästä muutama nokare homejuustoa päällimmäiseksi. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes homejuusto paistoksen pinnalla on ruskistunut hieman.


Aura-punajuuripaistos sopii syötäväksi sellaisenaan tai melkein minkä hyvänsä proteiinin lisukkeena. Sen maut ovat syviä ja tummia, joten ehkäpä herkimmät kalaruoat jättäisin pois listalta. Verinen pihvi tai blackened chicken ovat oiva pari paistokselle. Lisukkeeksi tarjoaisin vielä raikasta vihersalaattia ja lasillisen hyvää punaviiniä, esimerkiksi eteläafrikkalaista Babylon's Peak Shiraz-Grenachea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen