maanantai 6. heinäkuuta 2015

Oivaa retroruokaa - tonnikalapihvit

Mehukkaat tonnikalapihvit ovat oivaa lomaruokaa. Ainekset ovat luontaisesti gluteenittomia, hyvin säilyviä, edullisia ja maistuvia. Pihvit valmistuvat käden käänteessä kesätouhujen lomassa. Lisukkeeksi käy melkein mikä vain kesäinen, keitetyt perunat, salaatti tai kuten meidän lounaallamme, pastasalaatti. Joko muuten olet tutustunut Bad Mama's Kitchenin Facebook-sivuun? Julkaisen siellä aika-ajoin extra-materiaalia, joten jos haluat seurata kaikkia postauksiani, käy se kätevästi TYKKÄÄMÄLLÄ SIVUSTA TÄÄLLÄ.


MEHEVÄT TONNIKALAPIHVIT noin 15 kpl

3 purkkia tonnikalaa
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl vettä
2 kananmunaa
ripaus cayennepippuria
1 tl meiramia
1 tl chilijauhetta
2 tl makeaa chilikastiketta
mustapippuria myllystä
suolaa, jos tarpeen lisätä
1-2 kevätsipulia varsineen
paistamiseen oliiviöljyä


Sekoita kulhossa mantelijauhe, vesi, mausteet ja kananmuna. Lisää myös hienoksi pilkottu sipuli. Anna vetäytyä muutama minuutti. Valuta neste tonnikalasta ja pilko se haarukalla erillisessä kulhossa. Jos vain mahdollista, tarkista että ostamassasi tonnikalapurkissa on MSC-merkki. Silloin tonnikala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla. Lisää tonnikala ja sekoita hyvin. Maista, onko pihvitaikinassa riittävästi suolaa. Säilyketonnikalat ovat yleensä jokseenkin suolaisia.

Muotoile pihveistä melko ohuita, jotta saat niihin paljon paistopintaa ja ne kypsyvät läpi asti. Paista kuumassa oliiviöljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Paistoin itse ensin pienen koepalan ja maistoin, ovatko mausteet tasapainossa. Maistelin koepaistoksen itse tehdyn chilimajoneesin ja makean chilikastikkeen kera. Nam!

20150705_123420

Anna pihvien paistua rauhassa hyvän aikaa melko miedolla lämmöllä. Älä hötkyile, koska jos yrität kääntää niitä liian aikaisin, ne hajoavat. Usko pois, kokeilin jotta sinun ei tarvitse. Kun lämpö on sopiva ja paistoaika riittävän pitkä, pihveistä paistuu erittäin meheviä. Pieni polte chilistä ja cayennepippurista kruunaa makuelämyksen. Mausteet ovat toki vain ehdotuksia ja voit vaihtaa ne hyvillä mielin omiin lempimausteisiisi.

Kuten kerroinkin, nautimme lisukkeeksi kesäisellä lounaalla pastasalaattia, jonka salaisuutena on pikainen maustekastike. Kerron siitä lisää myöhemmin ja tarjoan nyt vain pikaisen annoskuvan.

20150705_134237

Olen juuri aloittanut kesälomani, eikä loma olisi voinut alkaa paremmissa merkeissä. Kesäinen sää ja lämpö on hellinyt meitä enemmän kuluneen viikonlopun aikana kuin tähän mennessä koko kesänä. Hyvin ajoitettu loma siis. Mitä jatkossa seuraakin, senkin otan kiitollisuudella vastaan. Pääasia on, että saa hieman hengähtää pitkän pimeän talven jälkeen, kirjoittaa, lukea ja lenkkeillä ja ihan vaan nauttia elämästä ilman minuuttiaikataulua. Hyvää kesää sinullekin!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marru! Kävin kurkkaamassa blogiisi ja olipa kiva nähdä sinun tonnikalapihvipostauksesi. Totesit, että taikina jäi hieman kosteaksi. Juu, ehdottomasti oli kosteampaa kuin esim. lihapullataikina, mutta tosiaan kun malttaa paistaa riittävän kauan, onnistuvat oikein hyvin. Mukavaa kesää!

      Poista
  2. Pihvit kuulostavat ja näyttävät erinomaisilta! Hauskaa sinänsä, että olen itse myöskin tekemässä tonnikalapihvejä - ne kun ovat mökkeilijän arkiruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Paula, Kiitos! Muistelen, että meillä on aiemminkin ollut samat ruoat tulilla lähes samaan aikaan :) Mukavaa mökkeilyä ja ihanaa kesää!

      Poista
  3. Risuja ja Ruusuja Marrun kautta tulin tänne, kun hänkin oli toteuttanut tämän reseptin ja yes, tämä lähtee alta aika yksikön kokeiluun, vaikuttaa mielettömän herkulliselta ja mukavan helpolta toteuttaa. :) Kiitos reseptistä ja aurinkoisia kesäpäiviä terkuttelee uutukainen lukija Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiia! Tervetuloa lukijaksi Bad Mama's Kitcheniin. Kiva, kun heti jätit kommentin tänne. Hyvää kesää sinullekin!

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen