keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Heinäkuun juhliin valkosuklaa-kirsikat

Kauniita ja arvokkaan näköisiä, eikö vain? Innoitusta reseptin kehittelyyn sain Kulinaarimuruja-blogin heinäkuun ruokahaasteesta, jonka aiheena tällä kertaa on kirsikka. Tämä ruokahaastekisa on pyörinyt joka kuukausi jo vuodesta 2007 saakka. Bad Mama's Kitchen osallistuu haasteeseen nyt ensimmäistä kertaa. Wish me luck!

Kirsikat ovat juuri nyt parhaimmillaan. Popsin niitä joka kesä litrakaupalla ihan sellaisenaan. Nyt halusin kehittää simppelin reseptin, jossa kirsikka säilyttää tuoreen raikkautensa. Se sai makuparikseen makean valkosuklaan, joka sopii kirsikan kaveriksi niin makunsa kuin värinsäkin puolesta. Hieman lisäulottuvuutta, rapeutta ja paahteista aromia tuomaan valmistin paahdetun valkosuklaamurun. Yhdistelmä osoittautui erittäin onnistuneeksi ja lopputulos on niin kaunis kuin herkullinenkin.

Valkosuklaakirsikoita voi tarjota kahvin tai makean jälkiruokaviinin kera hyvän aterian jälkkäriksi. Niillä voi myös koristella nyt niin muodikkaan naked caken tai ihan perinteisen täytekakun. Mielikuvituksen käyttö on aina suotavaa. Kerrothan kommenttiboksiin tai blogin Facebook-sivulle oman vinkkisi. Tykkää samalla blogin Facebook-sivusta TÄÄLLÄ. Jokaisesta peukutuksesta kokki tulee vieläkin paremmalle tuulelle :)

Tarvitset litran verran maukkaita ja kypsiä kirsikoita, joissa on varsi jäljellä. Siitä riittää muutama myös sellaisenaan popsittavaksi. Huuhtele kirsikat, valuta ne hyvin ja siirrä avoimessa astiassa jääkaappiin viilenemään. Pilko noin 60 grammaa valkosuklaata uunipellille. Paahda viitisen minuuttia 175-asteisessa uunissa. Vahdi, ettei suklaa pala. Se käy tosi nopeasti, joten ole tarkkana. Jäähdytä ja rouhi pieneksi terävällä veitsellä. Siirrä muru pieneen kulhoon.

Sulata seuraavaksi noin 100 grammaa valkosuklaata mikronkestävässä astiassa mikrouunissa. Käytä uunia 15 sekuntia kerralla ja tarkista, onko suklaa sulanut. Kaada sula valkosuklaa pieneen lämmitettyyn kuppiin. Dippaa kylmiä ja kuivia kirsikoita valkosuklaaseen.


Pyörittele valkosuklaassa dipattuja kirsikoita varovasti valkosuklaamurussa ja nosta ne sitten jähmettymään leivinpaperin päälle jääkaappiin.


Nosta kirsikat tarjolle kauniille vadille tai säilytä seuraavaan päivään kannellisessa rasiassa jääkaapissa.




On aina jännittävää kehitellä uusia reseptejä. Erityisen jännäksi asian tekee tällaiseen blogihaasteeseen osallistuminen. Toivotattehan minulle onnea kisaan, rakkaat lukijat. Kulinaarimuruja-blogin ruokahaastehistoriaan pääset TÄSTÄ.

4 kommenttia:

  1. On niin kauniin näköisiäkin :)

    VastaaPoista
  2. Onnea Susanna, reseptisi oli voittoisa heinäkuun ruokahaasteessa! Nyt pääset sitten ideoimaan haasteaihetta elokuulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi viestistä ja kivasta haasteesta! Täytyypä ryhtyä kehittelemään postausta, mulla onkin jo aihe mielessä. Tulethan mukaan elokuun haasteeseen. Mukavaa jatkoa kesääsi ja paljon onnea tuplaperheenlisäyksen johdosta!
      T Susanna

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen