![Sitruuna-kukkakaalipasta](https://farm8.staticflickr.com/7542/15676338644_3c109e85f8_c.jpg)
Koska lupasin vuodenvaihteessa lisätä perheen kasvistenkäyttöä, lisäsin ohjeeseen kukkakaalia. Ja kylläpäs se sopikin hyvin pehmentämään hapokasta sitruunaa.
TERVEELLINEN KUKKAKAALI-SITRUUNAPASTA 6 annosta
350 g kokojyväspagettia
1 (luomu)sitruuna
1 ruukku persiljaa
2-3 valkosipulin kynttä
50 g parmesania
3 rkl (sitruuna)oliiviöljyä
1 rkl voita
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 pieni kukkakaali (n. 400 - 500 g)
Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä keltainen osa. Puolita sitruuna ja purista mehu talteen. Silppua persilja.
![20150114_184823](https://farm9.staticflickr.com/8652/16112779637_57e065756e_c.jpg)
Raasta juusto. Sekoita sitruunamehu, 2 rkl sitruunaoliiviöljyä, 1 pilkottu valkosipulin kynsi, persilja, suola ja rouhi hieman pippuria seokseen.
Raasta huuhdeltu kukkakaali karkeimmalla terällä. Viipaloi 1-2 valkosipulin kynttä. Kuumenna 1 rkl öljyä ja voita pannulla. Lisää kukkakaaliraaste ja valkosipuli pannulle. Anna kaalin paahtua alhaisella lämmöllä, kunnes siinä on hieman kauniin ruskeaa paistopintaa. Varo, ettei valkosipuli pala. Mausta suolalla ja pippurilla.
![Cauliflower](https://farm8.staticflickr.com/7466/16299117712_88f4d854a7_c.jpg)
Keitä pasta ohjeen mukaan. Säästä pari desiä pastan keitinvettä. Sekoita kukkakaali, juustoraaste ja sitruunakastike pastaan. Lisää pastavettä tarpeen mukaan ja anna tekeytyä vielä hetki pienellä lämmöllä.
![20150114_191225](https://farm8.staticflickr.com/7578/16111260090_c4330042a4_c.jpg)
Jyrki Sukula tapasi jossain muinaisessa kokkiohjelmassa todeta, että "Sitten vaan persiljaa nokkaan ja se on siinä!". Pastan kaveriksi paistettiin tiikeriä, eli broiskufileitä parilapannulla.
![20150114_193232](https://farm8.staticflickr.com/7522/16111252260_d85078331a_c.jpg)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen