torstai 1. tammikuuta 2015

"Man tager vad man haver" ja lämpimien voileipien paras kuorrute

Sanoiko Cajsa Warg, 1700-luvulla elänyt huushållerska ja keittokirjailijatar todella legendaarisen lauseen: "Man tager vad man haver.", vai ei? Siitä kiistellään, mutta se tiedetään varmasti, että pienten lasten suosikkibändi Sås och Kopp laulaa niin laulussaan Pyttipanna Klik. Kuten pyttipannun, myös lämpimien voileipien valmistukseen voi käyttää juuri niitä aineksia, joita kaapista sattuu sillä hetkellä löytymään, man tager vad man haver.

20140710_133523

Lämpimät voileivät osaa pyöräyttää kuka hyvänsä. Ne ovat hyvä tapa pienentää ruokahävikkiä ja voivat hyvinkin muodostaa täysipainoisen aterian runsaan salaatin kera. Tapaan kuorruttaa lämpimät leivät juustoraaste-kananmunaseoksella, josta tulee kauniisti ruskistuva pinta leiville ja kananmunasta saa leipiin lisäproteiinia. Jos leipiä sattuu jäämään yli, ne säilyvät seuraavaan päivään ja maistuvat myös kylmänä vaikka treenien jälkeen.

20140710_125438

LÄMPIMIEN LEIPIEN KUORRUTE 12 leivälle

4 dl hienoksi raastettua juustoa maun mukaan
2 kananmunaa

Sekoita ainekset ja lusikoi leipien päälle. Kuorruta leivät grillivastuksen alla tai uunin ylälämmöllä noin 10 minuuttia.

Joulun jäljiltä jäänyttä kinkkua voi laittaa kevyesti voidelluille leiville esim. chevren, ananaksen ja kirsikkatomaattien kera. Mausteeksi hieman oreganoa ja pippuria. Päälle vain kuorrute ja sitten uuniin.

Joulusandwich

Tai sitten voi paistaa pieniä broilerinfileitä ja yhdistää ne ananakseen ja sinihomejuustoon. Leiville voi levittää ensin hieman tomaattipyreetä.

Broiskuleivät

20140710_133837

Mikä on sinun suosikkiyhdistelmäsi?

Hyvää Uutta Vuotta 2015! Tuokoon se onnea ja pitäköön murheet vähäisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen