lauantai 22. helmikuuta 2014

Pronssimitaleita hakemassa - gluteeniton makumatka Sveitsiin

Viime viikonlopun matka Sveitsin Baseliin oli sulkapallontäyteinen, mutta myös oiva makumatka. Lievän haasteen reissulle asetti kokeiluluontoinen gluteenittomuuteni. Miksikö gluteenitonta? Hallitsemattomaksi käynyt iho-ongelma sai testaamaan suositeltua kahdeksan viikon gluteenitonta ruokavaliota.

Basel2014


Tämä Yellow Coconut Water curry with tofu oli yksi pitkä viikonlopun parhaista annoksista.

Basel2014

Noochin pikkuruinen keittiö oli siisti kuin mikä sveitsiläiseen tyyliin. Todella viehättävä itämaisia makuja tarjoava ostarikuppila, joka sijaitsee aivan St. Jakobshallenin vieressä Baselissa.

Sitten sukellamme sulkishallin uumeniin. St. Jacobshalleniin oli pykätty ilmeisestikin väliaikainen kahvila EM-kisavieraita hellimään. Simppeliä, mutta maittavaa tarjottavaa löytyi meille herkkusuille ja hurraa, myös gluteeniton vaihtoehto. Husband sai perinteisen linzertorten ja minä todella tuhdin kookos-suklaaleivoksen. Kahvilassa ei tarvinnut tyytyä painuneeseen suodatinkahviin vaan siellä oli komeasti kolme Juran kahviautomaattia rivissä, joten saimme makoisat cappuccinot palanpainikkeeksi.

Basel2014

Keli Baselissa oli miellyttävä, ei loskaa ja sadettakin vain yhtenä iltapäivänä. Näin ollen, vaikka matkan tarkoitus oli silkka penkkiurheilu, vetristimme jalkojamme myös kävelyretkellä Baselin vanhaan keskustaan, ohi kauniiden vanhojen rakennusten, kirkkojen ja joenrantamaisemien.

Basel2014

Vaikka Finnish Openissakin on vieraillut kansainvälisiä huippupelaajia, en aiemmin ole nähnyt tällaista kattausta eurooppalaista sulkapallo-osaamista livenä. Alla nuori Tanskan mestari Victor Axelsen ja meidän oma Lungi Villemme, Ville Lång.

Basel2014Basel2014
Mitäs se Eppu Normaali laulaakaan sulkapalloilijoista, muistatteko?

Basel2014
Tanskan huippuneluripari Carsten Mogensen ja Mathias Boe pärjäävät myös aasialaisilla areenoilla.

Basel2014Basel2014
Suomen U15-maajoukkueen pelaajat tähyilevät Anton Kaistin voittotuuletusta

Mitäpä muuta makoisaa gluteenitonta tuli matkalla vastaan..

Basel2014
Chevre-salaatti

Basel2014
Jättikatkarapuja sahrami-aiolilla

Basel2014
Lentokenttä-sushia Zürichin kentällä

Kaikista makoisinta kuitenkin oli Suomen pronssimitali miesjoukkueiden EM-kisoista.

Basel2014

Ville Lång, Eetu Heino, Anton Kaisti, Kalle Koljonen, Iikka Heino sekä valmentajat Vellu Melleri ja Kasperi Salo saivat pronssimitalit kaulaansa. Hyvä Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen