
PORTVIINIPÄÄRYNÄT
1 kg päärynöitä
pikkupullo portviiniä
0,75 dl tummaa siirappia
Lisäksi hyvää homejuustoa

Kuori ja kuutioi päärynät.

Lisää ne kattilaan siirapin ja portviinin kanssa.

Keittele hiljaisella lämmöllä, kunnes päärynäkuutiot ovat tummanpunaisia ja viini on saostunut siirappimaiseksi.

Kuvan päärynät ovat kiehuneet noin kolme varttia. Tästä on matkaa valmiisiin päärynöihin vielä puolisen tuntia.
Kaikenlaiset kypsät homejuustot sopivat portviinipäärynöiden kaveriksi. Omia suosikkejani ovat englantilainen stilton ja italialainen gorgonzola sekä miedot briejuustot.

Tilkkanen portviiniä ja hyvä kirja kruunaavat nautinnon. Enjoy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen