Marimar lahjoitti keittokirjansa meille, joten pystyimme kotiin tultuamme palaamaan ihaniin kalifornialaistunnelmiin monien herkkuhetkien myötä. Chorizo-täytteisiä herkkusieniä on valmistettu vuosien mittaan monesti erilaisiin pienempiin ja suurempiin juhlahetkiin.
CHORIZO-TÄYTTEISET HERKKUSIENET kuudelle, 18 kpl (ohje Marimar Torres: The Catalan country kitchen)
18 suurehkoa herkkusientä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
25 g tuoretta leipää murusina
2 rkl tuoretta persiljasilppua
1/2 tl oreganoa tai meiramia
175 g chorizo-makkaraa silputtuna
2 rkl tummia rusinoita
suolaa
mustapippuria
2-4 dl kanalientä
![Herkkusienet](http://farm8.staticflickr.com/7305/9756343015_081e76426f_c.jpg)
Puhdista herkkusienet ja irrota niistä jalat. Silppua jalat ja sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli.
![Herkkusienet](http://farm4.staticflickr.com/3780/9756409403_bd69f5714c_c.jpg)
Lisää silputut herkkusienten jalat pannulle ja freesaa, kunnes ne pannu kuivahtaa. Siirrä nämä kulhoon. Sekoita silputtujen leivänmurujen, chorizon, yrttien ja rusinoiden kanssa.
![Herkkusienet](http://farm3.staticflickr.com/2819/9756132461_a587c3a0df_c.jpg)
Maista ja lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria. Täytä herkkusienet seoksella.
![Herkkusienet](http://farm8.staticflickr.com/7367/9756123612_c35295c0bc_c.jpg)
Kuumenna uunin grillivastus. Grillaa noin 5 minuuttia.
![Herkkusienet](http://farm3.staticflickr.com/2845/9756114062_5646835dfd_c.jpg)
Siirrä sen jälkeen sienet suureen paistinpannuun. Kaada 2 dl kanalientä varovasti pannun pohjalle ja hauduta alhaisella lämmöllä sieniä noin 20 minuuttia. Lisää välillä lientä, jos pannu uhkaa kuivua.
![Herkkusienet](http://farm4.staticflickr.com/3687/9756303265_308f9d2e41_c.jpg)
Keitä jäljelle jäänyt kanaliemi kokoon ja kaada se sienten päälle. Voit tarjoilla sieniä alkupalana salaattipedillä tai osana buffet-pöydän antimia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen