Monella kotiviljelmällä alkaa olla paras kesäkurpitsa-aika. Onpa joku saanut jo satoa kuulemma ihan vaivaksi asti. Onneksi zucchinia voi käyttää tosi monella tavalla alkaen kukkien friteeraamisesta. Mikä oiva tapa muuten rajoittaa satoa.
Monen grilliruoan lisäkkeeksi on kätevää valmistaa kesäkurpitsaa foliossa. Nyyttiin voi lisätä periaatteessa mitä vain kasviksia. Mausteeksi sopivat monet juustot, kuten halloumi, tuorejuustot ja aina ihana Aura, jota olen käyttänyt tässä.
Kivan keveä alkupalalautanen syntyy yksinkertaisista aineksista. Keitettyjä perunoita ja tuoretta tilliä sekä silliä maun mukaan joiden lisäkkeenä foliossa hautunutta kesäkurpitsaa lisukkeineen. Voit valmistaa ruoan myös uunissa, jos grilli ei satu olemaan kuumana.
Viipaloi yksi suurehko kesäkurpitsa, öljyä viipaleet ohuelti (sitruunaoliiviöljy sopii hyvin) ja suolaa ne miedosti. Paista halutessasi raidat parilapannulla. Näyttää kivalta ja lyhentää kypsennysaikaa grillissä.
Siivuta kesäkurpitsaviipaleiden päälle tomaattia, pippuroi, suolaa ja ripsauta hieman sokeria tomaattien päälle. Pilko päälle pari kesäsipulia ja murustele maun mukaan sinihomejuustoa. Kääräise foliopaketti kiinni ja laita grilliin/uuniin noin 10 minuutiksi. Lyhyt aika riittää, koska kesäkurpitsaviipaleet kypsyivät jo parilapannulla hieman.
Jos jotakin sattuu jäämään tähteeksi, kannattaa maistaa seuraavana päivänä ruisleivän päällä. Herkullista!
Kiitos käynnistä Bad Maman blogissa. Piditkö ohjeesta? Klikkaa alla olevaa Like-ruutua :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen