Onko sinun jääkaapistasi löytynyt joskus "jokin aika sitten" keitettyjä perunoita, puolikas purkki "ties koska avattua" kermaviiliä, ehkä myös pätkä parhaat päivänsä nähnyttä suolakurkkua? Onko noiden lisäksi hedelmäkulhon pohjalle eksynyt jo hieman nahistunut omena? Nyt niille kaikille löytyy käyttöä. Jos kermaviili läpäisee maku- ja hajutestin, anna palaa ja valmista Green and White -perunasalaatti.
Pilko isoon kulhoon
5-8 keitettyä perunaa koosta ja syöjien määrästä riippuen
1/2 - 1 (valkosipuli)suolakurkku
1 omena
1/2 tuore kurkku (poista siemenosa keskeltä, muuten salaatti vetistyy)
1 kesäsipuli varsineen (tai keltasipulia)
reilusti tuoretta tilliä ja ruohosipulia (muutkin yrtit käyvät)
Lorauta sekaan maun mukaan valkoviinietikkaa. Lisää (sormi)suolaa ja pippuria.
Lisää kastikkeeksi
1/2 prk kermaviiliä
1/2 purkkia creme fraichea
Voit säätää kastikkeen määrää myös makusi ja perunoiden määrän mukaan.
Anna vetäytyä hetken tai seuraavaan päivään, jos maltat. Tarjoile salaattipediltä. Romaine-salaatti sopii hyvin.
Tällä kertaa Husbandin grillistä tuli ulkofileetä. Tuo päätypala on aina varattu salaatinvalmistajalle. That's me :) Nam!
Piditkö ohjeesta? Klikkaa Like tuossa alla.
Vesihän tässä tulee kielelle kuvia katsellessa :)
VastaaPoistaKiitos, kiitos! Grilli on kuumana anytime teille :) Tervetuloa!
Poista