Kasvikset ja Koskenlaskija Voimakas -sulatejuusto ovat täydellinen makupari. Kirjoittelin jo aiemmin kesäkurpitsakeiton ohjeen ja ajattelin nyt jakaa kanssanne tämän porkkanaa, bataattia ja chiliä sisältävän ohjeen. Käytän useimmiten sosekeittojen pohjana vettä ja paahdan kasvikset. Haluan vältellä turhia lisäaineita, joita liemivalmisteissa on. Paahtaminen voimistaa kasvisten makua luonnollisella tavalla.
KOSKENLASKIJAN KASVISSOSEKEITTO 8 annosta
1,5 litraa vettä
1 keskikokoinen bataatti
4 porkkanaa
1 sipuli
n. 5 cm pala punaista chiliä
3-4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
6 perunaa (noin 8 dl palasina)
suolaa, pippuria, viinietikkaa, sokeria
1 pkt Koskenlaskija Voimakas -sulatejuustoa
Pilko kasvikset ja lado ne uunipellille.
Pirskottele pari ruokalusikallista oliiviöljyä kasvispalojen päälle. Paahda kasviksia grillivastuksen alla, kunnes ne saavat hieman väriä. Käännä valkosipulin kynnet välillä, jotta ne eivät pala.
Kiehauta vesi ja lisää paahdetut kasvikset kattilaan. Keitä n. 10 minuuttia, lisää paloitellut perunat ja keitä kunnes ne ovat kypsiä, noin 10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää mustapippuria myllystä ja pari teelusikallista suolaa. Lisää n. 1 tl sokeria ja valkoviinietikkaa. Näin saat tasapainotettua keiton maun. Sokeri korostaa kasvisten makua. Hapokkuutta ei ole juurikaan keiton raaka-aineissa, joten sitä on hyvä lisätä viinietikan muodossa. Lisää kuutioitu Koskenlaskija. Anna juuston sulaa melkein kokonaan. Pienet juustosattumat sopivat tähän keittoon hyvin. Keitossa on ihana chilin hehku ja se on aurinkoisen keltaista. Paahdettu ruisleipä sopii keiton kaveriksi. Kannattaa tehdä iso annos, sillä keitto vain paranee kun sen lämmittää uudelleen.
Löysin tämän reseptin googlen kautta ja laitoin samantien padan porisemaan. Ihan mielettömän hyvää!!
VastaaPoistaKiitos reseptistä! :)
Hei Anonyymi :) Kiitos paljon kehuista, kiva että tykkäsit. Tervetuloa vierailemaan Bad Mama's kitchenissä uudelleenkin. Mukavaa sunnuntai-iltaa!
PoistaTämä oli kyllä ihan mielettömän hyvä keitto. Parasta tää oli parin päivän kuluttua, kun syötiin viimeisiä annoksia :)
VastaaPoistaHei! Kiitos paljon :) Keitot paranevat yleensä aina tekeydyttyään pari päivää. Ja tätä keittoa onkin hyvä keitellä iso kattilallinen, sitä kun syö ihan mielellään useamman päivän peräkkäin. Jos olet Facebookissa, käy tykkäämässä Bad Mama's Kitchenistä. Voit jakaa ohjeen ystävillesikin halutessasi.
PoistaKyllä oli tosi hyvää keittoa, tätä syö 3v. poikakin kippo kaupalla vaikka ei kasviksista tykkää :D
VastaaPoistaHei!
PoistaOnpa mukava kuulla. Meillä tämä keitto maistuu myös aina yhtä hyvin. Suosikkiruoka! Siis yksi niistä;)
Oikein hauskaa Vappua!