Tukholman rapujuhlareissulla hotellimme oli kivenheiton päässä Hötorgshallenista. Sinne tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen nauttimaan tunnelmasta ja herkuista, niin tälläkin kertaa.
Kalapuoti Hav tarjoilee paitsi tuoreita mereneläviä, myös Louis Massing -samppanjaa. Sitä saa myös Suomen Alkoista. Hyvä, raikas, aito samppanja, joka maksaa vain 24,90 € Alkossa.
Rapukausi kun on parhaimmillaan, kaikki kalakauppiaat ovat keittäneet allaskaupalla punaisia herkkupyrstöjä kruunutillillä.
Muutenkin esillepanot ovat ihailtavan runsaita ja kauniita.
Tuoretta kalaa! Supermarkettien tiskeillä kaupataan tuoreena viikonkin eri jääpedeillä pötkötellyttä kalaa. Oikeasti siitä on tuoreus kaukana. Kauppahalleista voi usein saada päivän tai ainakin eilisen saalista. Tuoreuden aistii tuoksusta. Silloin kun kala tuoksuu merelle eikä haise kalalle, olet todennäköisesti tekemässä hyvää ostosta.
Kyllä näistä kelpaa laitella…
… vaikka komeita T-luupihvejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen