Kotimaisen kesäkurpitsan kulta-aika on käsillä! Kesäkurpitsasta saa valmistettua nopeasti maailman herkullisimman lisukkeen grilliruoalle, sen voi lisätä mehustamaan salaattia tai käyttää jopa leivänpäällisenä. Valitse pienehköjä ja napakoita kesäkurpitsoja. Ne ovat kaikkein parhaan makuisia.
KESÄKURPITSALISUKE KAIKELLE RUOALLE 2 - 5 annosta riippuen käyttötarkoituksesta
1 - 2 pienehköä kiinteää kesäkurpitsaa
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa
Viipaloi valkosipulin kynsi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla. Lisää valkosipuli. Freesaa se pehmeäksi ja siirrä pois pannulta.
Viipaloi kesäkurpitsat muutaman millin paksuisiksi siivuiksi.
Lisää pannulle toinen tilkka oliiviöljyä ja paista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä. Niihin saa tulla kunnollinen ruskea paistopinta. Eikä haittaa, jos kaikkiin ei tule. Lisää valkosipulit pannulle, kun kesäkurpitsa alkaa saada väriä. Sekoittele. Mausta suolalla ja halutessasi pippurilla. Valmista tuli!
Tästä on hyvä valita kaveri kesäkurpitsalle:
Vaikkapa näin:
Kilpaileva kesäkurpitsa ilmestyi tuohon grillistä. Kesäkurpitsaviipale oli saanut silauksen sitruunaoliiviöljyä ja suolaa päälleen. Erinomaisen hyvää sekin :)
Tästä lisukkeesta on tullut meidän lempparilisuke :) Meillä on ruuan kanssa salaatin lisäksi yleensä jotain lämmintä lisuketta ja tämä valmistuu niin nopeasti.
VastaaPoista