maanantai 28. heinäkuuta 2014

Maailman helpoin kesäkurpitsalisuke

Kotimaisen kesäkurpitsan kulta-aika on käsillä! Kesäkurpitsasta saa valmistettua nopeasti maailman herkullisimman lisukkeen grilliruoalle, sen voi lisätä mehustamaan salaattia tai käyttää jopa leivänpäällisenä. Valitse pienehköjä ja napakoita kesäkurpitsoja. Ne ovat kaikkein parhaan makuisia.

20140705_175246

KESÄKURPITSALISUKE KAIKELLE RUOALLE 2 - 5 annosta riippuen käyttötarkoituksesta

1 - 2 pienehköä kiinteää kesäkurpitsaa
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
suolaa


Viipaloi valkosipulin kynsi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla. Lisää valkosipuli. Freesaa se pehmeäksi ja siirrä pois pannulta.

Viipaloi kesäkurpitsat muutaman millin paksuisiksi siivuiksi.

20140705_173737

Lisää pannulle toinen tilkka oliiviöljyä ja paista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä. Niihin saa tulla kunnollinen ruskea paistopinta. Eikä haittaa, jos kaikkiin ei tule. Lisää valkosipulit pannulle, kun kesäkurpitsa alkaa saada väriä. Sekoittele. Mausta suolalla ja halutessasi pippurilla. Valmista tuli!

20140705_175040

Tästä on hyvä valita kaveri kesäkurpitsalle:
20140705_181014

Vaikkapa näin:
20140705_180440

Kilpaileva kesäkurpitsa ilmestyi tuohon grillistä. Kesäkurpitsaviipale oli saanut silauksen sitruunaoliiviöljyä ja suolaa päälleen. Erinomaisen hyvää sekin :)

1 kommentti:

  1. Tästä lisukkeesta on tullut meidän lempparilisuke :) Meillä on ruuan kanssa salaatin lisäksi yleensä jotain lämmintä lisuketta ja tämä valmistuu niin nopeasti.

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen