Pähkinät ja siemenet ovat luonnon energiapommeja, joissa on hyvien rasvojen lisäksi proteiinia, kuitua, kivennäisaineita ja vitamiineja. Tapaan paahtaa purkillisen erilaisia pähkinöitä ja siemeniä herkulliseksi sekoitukseksi, josta voi sitten lisätä makua ja terveyttä erilaisiin ruokiin.
Tällä kertaa nämä pääsivät paahtumaan ja purkkiin
Pähkinät ja siemenet kannattaa paahtaa erikseen. Laita suunnilleen saman kokoiset pannulle kerralla, muuten pienimmät kärähtävät.
Kaada paahdetut leikkuulaudalle jäähtymään. Rouhi pähkinät. Pellavansiemeniä en ole paahtanut. Lisään ne viimeisenä purkkiin jäähtyneiden pähkinöiden ja siemenien seuraksi.
Meillä tuo purkillinen hupenee yleensä viikossa parissa.
Mihin kaikkeen pähkinä-siemenseosta voi sitten käyttää? Jugurtin tai rahkan päälle, salaattien koristeeksi, leivontaan ja ruoanlaittoon muutenkin. Kokeile vaikka pyöritellä lohen palanen pähkinämurskassa ja paahda matalalla lämmöllä paistinpannulla. Herkullista!
Suosikkisekoitukseni kaikenlaisen urheilun jälkeen tai muuten vaan iltapalana on tämä:
1 annos
1 dl luonnonjugurttia
3 rkl raejuustoa
1 dl pakastemarjoja (mansikat, mustikat, vadelmat sopivat tosi hyvin, jos marjoja ei ole, korvaa ne vaikka puolikkaalla banaanilla)
1/2 - 1 rkl hilloa (kotitekoinen omenahillo omenanpaloineen sopii parhaiten, kaupan makeaa hilloa tarvitaan vähemmän)
3 rkl mysliä
Sekoita kaikki ainekset ja ripottele sen jälkeen 1rkl paahdettua pähkinä-siemenseosta päälle. Urheileva nuoriso saattaa tarvita tupla-annoksen.
Ravintosisältö, 1 annos:
250 kcal
Hiilihydraatti 33 grammaa
Proteiini 11 grammaa
Rasva 8 grammaa
Kuitu 3 grammaa
Meillä tämä herkku tunnetaan nimellä Mössö. Valmistettuanne yhdenkin annoksen ymmärrätte kyllä miksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!
Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen