perjantai 9. elokuuta 2013

Fustra Neck and Back -ohjelma toimii!

Melko tarkkaan vuosi sitten menin vanhalle tutulle kuntosalille kyselemään, mitä voisimme keksiä jotta saisin selkäni parempaan kuntoon. Olen potenut selkääni enemmän tai vähemmän jo parin vuosikymmenen ajan. Foreverissä suositeltiin minulle Fustra Neck and Back -ohjelmaa. Sain tutustua Fustraan Matej Vasekin johdolla ja olin täysin myyty samoin tein.

Fustra
Matej Vasek, Personal Trainer ja Fustra-valmentaja

Fustra valittiin sittemmin vuoden 2012 Liikuntatuotteeksi. Moni muukin suomalainen on siis saanut avun erilaisiin haasteisiinsa Fustrasta. Neck and Back -ohjelmassa keskitytään vahvistamaan keskivartalon syviä lihaksia sekä saavuttamaan tasapaino kehon lihaksistossa. Monet kipuilut kropassa johtuvat kuulemma nimenomaan lihasepätasapainosta.

Omat kokemukseni Fustrasta ovat niin myönteiset, että voisin puhua pienestä ihmeestä. Selkäni on tällä hetkellä sellaisessa kunnossa, että en joudu miettimään sitä läheskään joka päivä. Vatsa- ja selkälihasten aktivoituminen tapahtuu kuin itsestään, kun kumarrun tai nostan jotakin. Reisissä on enemmän voimaa kuin ennen, mikä myös osaltaan suojaa selkääni. Pystyn jälleen pelaamaan sulkapalloa!

Mitä tämä sitten on vaatinut? Aloitin viime elokuussa 20 kerran Fustra-paketin Matej'n kanssa. Tapasimme 2-3 kertaa viikossa treenien merkeissä. Ennen urakkaa tehtiin kehonkoostumusmittaus Tanita-vaa'alla ja 20 kerran jälkeen uudelleen. Melko paljon oli ehtinyt tapahtua vajaassa kolmessa kuukaudessa. Selän tilanteen merkittävä paraneminen oli tietenkin tärkeintä. Bonuksena keskivartalostani hävisi yli 4 kiloa rasvaa. Tilalle olin saanut lihaksia koko kroppaan. Näin ollen myöskin energiankulutukseni taso pysyi samana vaikka paino putosi. Hyvästä ruoasta nauttiminen on tosi tärkeää minulle, joten en halua pihistellä syömisissäni ja vahdata kaloreita.

lapa

Fustrassa tehdään paljon suorituksia pelkästään oman kehon painolla tai hyvin pienillä lisäpainoilla. Siinä keskitytään Fustra-valmentajan ohjauksessa liikkeiden puhtauteen ja kehoa vahvistaviin liikkeisiin oikeanlaisen hengityksen tahdissa. Tosi tärkeää on, että löytää itselleen valmentajan, jonka kanssa kemiat sopivat yhteen. Meillä on Matej'n kanssa ollut tosi hyviä treenejä, joissa on välillä menty reippaasti mukavuusalueeni ulkopuolelle. Ja hyvä niin, sillä se että pystyy venyttämään jaksamisensa rajoja, lisää kummasti motivaatiota kaikkeen liikkumiseen.

alaselkä_yläselkä

Laakereillani en ole levännyt sittemminkään. Matej teki minulle kuntosaliohjelman, jota olen vähän soveltaen noudattanut. Kuten jo mainitsinkin, sulkis on palannut mukaan kuvioihin pitkähkön tauon jälkeen. Tänä kesänä olen saanut myös osallistua Cute Noisy Girlin kesäharjoitteluun ja olemme yhdessä tehneet lenkkejä, loikkaharjoituksia ja mäkitreenejä sulkiksen oheisharjoitteina. Niistä lisää myöhemmin. Muutenkin on kaikin puolin helpompaa olla aktiivinen, kun selkä on kunnossa. Ja toisin päin, kun on aktiivinen selkä pysyykin todennäköisemmin kunnossa :)

leveä_kyykky

Uskon kovasti Fustran parantavaan voimaan ja jatkan jälleen Matej'n kanssa treenaamista. Tavoitteeni on pitää selkä hyvässä kuosissa. Tämä loman jälkeinen aika on kevyttä istumatyötä tekevälle kriittistä aikaa selän kannalta. Lomalla ei juurikaan tule istuskeltua kuten töissä, joten selkä on tottunut parempaan kohteluun. Täytyy muistaa töissä kiinnittää huomiota taukoihin ja tehdä kevyttä taukojumppaa päivittäin.

istuminen

Fustra-tunnin jälkeen hiki ja endorfiinit virtaavat ja maailmaa katselee kuin vaaleanpunaisten silmälasien läpi.
Forever

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen