keskiviikko 7. elokuuta 2013

Maapähkinävoileipä

Maapähkinävoi on hiipinyt pitkän tauon jälkeen Bad Maman keittiöön. Nykyisin sen pitää olla sokeritonta, crunchy ja mielellään luomua. Suolaisen ja makean yhdistelmä on aina kiva, joten tämä välipalaleipä saa makeutuksensa banaaniviipaleista. Se sopii erinomaisesti urheilijan välipalaksi vaikka maitolasillisen kera.

maapähkinävoi

Yhteen leipään tarvitset:

1 viipale Real-leipää
20 g/reilu teelusikallinen maapähkinävoita (tällä kertaa Urtekram luomu)
30 g raejuustoa/pari rkl (Valion 2 % rasvaa)
30 g banaania (noin 1/4)

mpv

Tällaisen leivän ravintosisältö on seuraavanlainen:

energiaa 250 kcal
proteiinia 13 g
hiilihydraatteja 23 g (joista sokeria 7 g)
rasvaa 11 g (lähinnä maapähkinävoista, joten rasvan laatu on hyvä)
kuitua 6,5 g

Leipä sopii myös tosi hyvin kahvileivän korvaajaksi. Vertaa vaikka Fazerin Voisilmäpullaan, josta saat 333 kcal, hiilareita 48 g (joista sokeria 15 g), rasvaa 12 g ja kuitua 3 g. Kumman valitset?

maapähkinävoi

2 kommenttia:

  1. Mainion näköinen kahvileipä (kirjaimellisesti) tämä :) Tuo vertailu pullaan on kiva - kaupan teolliset pullat ovat vielä niin kauhean tylsän makuisia, että valitsisin ehdottomasti tämän leipäsi jo maun puolesta! Ravintoarvoista ei sitten varmaan tarvitse edes mainita, sen verran paremmat ovat tällä esim. kuitu-, sokeri- ja proteiiniarvot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pipsa! Totta puhut, teolliset pullat ovat kovin tyhjän makuisia. Kotona tulee leivottua jonkun kerran vuodessa korvapuusteja ja lisään niihin aina jotakin kokojyväjauhoa, viimeisimpänä kokeiluna speltti ja hyvää tuli. Ohje löytyy täältä blogistakin.

      Poista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen