keskiviikko 28. elokuuta 2013

Siemennäkkileipä

Olen jotenkin hurahtanut gluteenittomiin leipomuksiin viime aikoina. Gluteenittomat leivonnaiset sisältävät usein vähemmän hiilareita ja tyhjiä kaloreita, joten ne ovat siksikin mielenkiintoinen vaihtoehto. Siemennäkkäri on suuri suosikkini. Ohjeesta tulee kaksi pellillistä herkullista energiaa. Alkuperäinen ohje on Risenta-maissijauhopussin kyljestä.

Siemennäkkäriä voi käyttää proteiini- tai energiapatukoiden sijaan. Se ei todellakaan ole kevyt leivonnainen. Pellillisessä on yli tuhat kaloria. Lisättyä sokeria siinä ei kuitenkaan ole lainkaan, mutta hivenaineita ja hyvälaatuista rasvaa sitäkin enemmän. Se säilyy hyvin ja sitä on helppo pitää mukana koulussa, treeneissä tai työpaikalla välipalana.

SIEMENNÄKKILEIPÄ

4 dl maissijauhoja
4 dl siemeniä (esim. seesamin-, pellavan- ja auringonkukansiemeniä yhteensä)
2-3 tl himalajan ruususuolaa (tai muuta suolaa)
1/2 - 1 dl kylmäpuristettua luomurypsiöljyä (tai muuta öljyä)
4 dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet. Lisää öljy. Lisää kuuma vesi. Sekoita.

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri

Laita taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperiarkki taikinan päälle ja kauli kaulimella taikina ihan litteäksi.

Siemennäkkäri

Paista 170 asteessa noin 40 minuuttia. Jos sinulla on kiertoilmauuni, voit paistaa kaksi pellillistä kerralla. Jos käytät kiertoilmaa, vähennä lämpöä hieman (n. 150 astetta riittää). Tarkkaile muutenkin paistumista, koska uunien teho vaihtelee.

Siemennäkkäri

Sitten vain rouskuttelemaan. Muista kohtuus - tämä on hyvin addiktoivaa tavaraa :)

Siemennäkkäri

1 kommentti:

  1. Tämä onkin niitä pakko kokeilla -reseptejä :) Maissijauhot onkin menossa vanhaksi, joten tästä hyvä käyttökohde niille. Pussi matkaan vaan ja viikonloppuna sitten herkutellaan J:n kanssa :)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen