lauantai 17. elokuuta 2013

Muffinssi vs. muffinssi, osa 1

Delighted Momma -blogin Lindsey oli leiponut kesäkurpitsamuffinsseja. Ohjeessa oli käytetty kookosjauhoja viljajauhojen sijaan. Reseptissä mainittiin, että se sopii paleo-ruokavaliota noudattaville. Noudattaminen ja ruokavalio kuulostavat minun korvissani siltä, että jokin ruoka-aineryhmä tai jotkin ruoka-aineet ovat kiellettyjä. Ehdottomat kiellot ruoka-asioissa ovat mielestäni turhia, paitsi jos kyseessä on lääketieteellinen ongelma. Päätin kuitenkin kokeilla näitä paleo-muffinsseja, sillä resepti sisältää kaikkea mistä pidän. Lisäksi kotoa löytyi kaikkea muuta paitsi kookosjauhoja.

20130810_142206

Jauhottomat sitruuna-kesäkurpitsamuffinssit (12 kpl)

1,6 dl Risenta kookosjauhoja (huom! jauhoja EI hiutaleita)
5 kananmunaa
1 tl vaniljaa
2 sitruunan mehu
0,6 dl sulatettua kookosöljyä (käytin 1 dl luomu-neitsytkookosöljyä)
0,8 dl sulatettua hunajaa (käytin 1,2 dl hunajaa)
2,4 dl raastettua kesäkurpitsaa (purista ylimääräinen neste pois ennen mittaamista)
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl soodaa (käytin 1/2 tl leivinjauhetta ja 1/2 tl soodaa)

Sekoita sitruunamehu, sulatettu hunaja ja kananmunat kulhossa. Sekoita kookosjauho, leivinjauhe, sooda, vanilja ja sitruunankuori toisessa kulhossa. Sekoita kuivat ja kosteat ainekset keskenään. Kaada sekaan sulatettu kookosöljy ja raastettu kesäkurpitsa. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 25 min.

20130810_152543

Tuloksena oli kosteita, meheviä ja erittäin hapokkaita muffinsseja. Hyviä? Tjaa, ihan ok, mutta ei tule Bad Mamasta paleo-dieetin kannattajaa.

Kookosjauho

Risentan kookosjauho on kuitenkin mielenkiintoinen tuote. Se sisältää mm. 42 % kuitua ja 20 % proteiinia. Heitin itselleni haasteen ja päätin kehitellä uuden reseptin. Tiedossa siis Bad Maman parempia muffinsseja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen