lauantai 24. elokuuta 2013

Rasvainen juttu

Rasva on tosi tärkeää ihmiselle. Nykyisin kiistellään paljon siitä, minkälainen rasva on hyväksi keholle ja mitä pitäisi välttää viimeiseen asti. Itse valitsen rasvani samalla tavoin kuin muunkin ravintoni; mitä vähemmän käsiteltyä sen parempaa.

Paula Heinonen, ihana terveellisestä ravinnosta ja funktionaalisesta lääketieteestä luennoiva energiapakkaus, toi tietooni tämäntapaisen rasvaseoksen, joka tunnetaan nimellä terveyslevite, mutta minä kutsun sitä vain nimellä VOI.

20130816_224810

Husband on armoitettu voin valmistaja. Vierestä monesti seuranneena osaan kertoa teille ohjeen, jota meillä käytetään :)

Kulhollinen VOITA

150 grammaa (luomu)voita
150 grammaa kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
1,5 dl kylmää vettä
1,5 tl himalajan ruususuolaa

Sulata voita hieman mikrossa. Vatkaa rypsiöljy pehmeän voin sekaan sähkövatkaimella. Jos sinulla on sellainen reikäkansi, se kannattaa laittaa kulhon päälle nyt roiskeiden välttämiseksi. Lisää kylmä vesi edelleen koko ajan vatkaten voi-öljyseokseen. Lisää suola. Sitten vaan kansi päälle ja jääkaappiin jähmettymään.

Tätä voita voi käyttää niin leivälle kuin leivontaan ja ruoanlaittoonkin. Sen maku on hieno ja täyteläinen, eikä siinä ole yhtään lisäaineita ei täyteaineita eikä mitään muutakaan turhaa.

Paula Heinosesta voi lukea lisää osoitteesta www.prohealth.fi.

1 kommentti:

  1. Hyvää on ja myös helppo levittää :) Tämän tekeminen on jäänyt mulla vähemmälle sen jälkeen, kun otin juustohöylän veitsen tilalle ;)

    VastaaPoista

Älä epäröi! Jokainen kommentti on tervetullut!

Kiitos käynnistä - tack för besöket - thanks for visiting!
Susanna/Bad Mama's kitchen