Gluteeniton ruokavaliokokeiluni on hyvässä vauhdissa. Kaiken muun kanssa olen sinut, mutta leivättömyys raastaa hermoja. Onneksi sain vinkin Hiidenuhman keittiön mantelinäkkäristä. Valmistin ensimmäisen erän tunnollisesti ohjeen mukaan. Oi mitä herkkua siitä tulikaan. Toiseen satsiin lisäsin desin seesaminsiemeniä. Nami nami! Kolmas kokeilu tuotti mantelisen siemennäkkärin.
MANTELI-SIEMENNÄKKILEIPÄ 1 pellillinen
5 dl mantelijauhetta
1 tl tai maun mukaan suolaa
1 rkl psylliumia
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl vettä
Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää vesi. Anna taikinan tekeytyä kymmenisen minuuttia.
Kaada taikina leivinpaperille. Laita toinen leivinarkki taikinan päälle ja kauli ohueksi siten että se peittää koko uunipellin.
Paista leipää kymmenen minuuttia 175-asteisessa uunissa. Leikkaa sen jälkeen leipä ruuduiksi. Paista puolisen tuntia lisää. Leipä paistuu helposti reunoilta liikaa, joten ole tarkkana.
Manteli-siemennäkkärin koostumus on hyvin leipämäinen ja se on mainio leivänkorvike gluteenia vältteleville. Eikä tarvitse olla mitään tarvetta gluteenin välttelyynkään, sillä tämä näkkäri sopii ihan kaikille :) Siitä saa kivan välipalan vaikka smoothien kera.
Detta bör testas, tack för detta recept! :)
VastaaPoistaVar så god, hoppas att det smakar :)
PoistaIhan huippuja :)
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaKuullostaa herkulliselta ja gluteiinittomalta, testaukseen menee.
VastaaPoistaIloista kevättä ! t. Sohvi
Kiva juttu! Maistuu meillä ainakin koko perheelle, toivottavasti teilläkin :)
PoistaOi, kiitos uudesta näkkärivinkistä! :) Olenkin juuri vähähiilarisella dieetillä, tämä tuli leivänhimooni kuin tilauksesta.
VastaaPoistaKiva kuulla! Kaloreita näissä näkkäreissä on kuitenkin yllin kyllin ja ovat kovin koukuttavia, joten yritetään muistaa kohtuus :)
Poista