Kotimaiset juurekset ovat juuri nyt parhaimmillaan. Niistä saa helposti muhevia keittoja ja patoja. Tällä kertaa Bad Maman padassa hautui syksyinen arkiruoka jauhelihasta ja erilaisista juureksista. Kaikki padan ainekset ovat kotimaisia - lähiruoaksi voisi tätä ruokalajia kai siten kutsua. Tämä on myös tiskaajan kannalta kiitollinen ruokalaji, sillä et tarvitse valmistamiseen kuin yhden astian - suuren uuninkestävän padan sekä lisäksi veitsen, leikkuulaudan ja paistinlastan.
SYKSYINEN JAUHELIHA-JUURESPATA 8 annosta
800 g jauhelihaa (käytin 400 g naudan luomujauhelihaa ja 400 g paistijauhelihaa)
tilkka oliiviöljyä ja nokare voita
pippuria, suolaa, yrttimausteita (käytin basilikaa, oreganoa ja rakuunaa)
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
3-5 punajuurta
5 suurehkoa porkkanaa
1 pieni lanttu (350 g)
7 reilun kokoista perunaa
1/2 litraa possufondia (muukin fondi käy)
3 dl ruokakermaa (10 % rasvaa)
Ruskista jauheliha padassa. Suolaa ja pippuroi liha. Lisää lohkotut sipulit ja paloiteltu valkosipuli. Anna hautua kannen alla. Kuori ja paloittele punajuuri ja lisää pataan. Seuraavaksi vuorossa ovat porkkanat ja lanttu. Lisää pataan hautumaan.
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Kuori ja pilko perunat, lisää ne pataan.
Meiltä löytyi pakastimesta pussi, jonka kyljessä luki "Grisfond". Mikä aarre! Husband on aiemmin keitellyt porsaan kassleria, siivilöinyt liemen talteen, poistanut siitä rasvan, keittänyt kokoon ja pakastanut. Paremman puutteessa myös kaupan fondi käy.
Lisää siis tässä vaiheessa fondi ja ruokakerma sekä yrttimausteet ja suola. Laita pata uuniin kansi päällä ja anna hautua noin tunnin.
Tämä nelilitrainen Tefalin Jamie Oliver -pata on ihan mahtava. Se on valettua ja pinnoitettua alumiinia, joten se on kevyt nostella ja tosi monikäyttöinen. Se käy hyvin sekä kaasuhellallemme että uuniin.
Kauniit syksyn värit padassa ja hieno kotimaisten juuresten maku!
Ensi viikolla A on mun luona, niin minäkin saa taas kunnon ruokaa ;) Tämä kuulostaa sellaiselta, että uppoaisi meille molemmille eli kokeiluun menee :)
VastaaPoistaHei! Olin itsekin tosi tyytyväinen tähän :) Bonusta vielä tuosta, ettei tarvitse tiskailla paljoa ruoanlaiton jälkeen. Ihanaa sunnuntaita sinne!
PoistaKiitos reseptistä :) Hyvää oli, teen toistekin :)
VastaaPoistaKiva kuulla!
Poista